Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Prāvesta Andreja Kavača priekšlasījums «Par baltu senvēsturi»
12.05.2009


Brīvības 90–97, Rīgā
17.05.2009. plkst. 12:00

prāvesta Andreja Kavača priekšlasījums «Par baltu senvēsturi»

Mums ir tiesības ne tikai uz Abreni, bet pat uz zemi no Atlantijas līdz pat Klusajam okeānam.

A. Kavacim ar tagadējo garīdzniecību maz kas kopīgs, jo tajā pēc reliģisko lietu pārvaldes pilnvarotā Harčeva rīkojuma ienākuši čekisti un komjaunieši. Tas ir velnišķīgs plāns, kā pārņemt baznīcu savās rokās, lai perestroikai varētu uzmaukt maisu galvā un sacīt, ka neviens nav jātiesā, ka viss ir labi, ka visiem jāpiedod... Tas ir veids kā bez patiesas grēksūdzes nonākt pie jaunas valsts iekārtas.

A. Kavacis uzsver: nekad no arhibīskapa Jāņa Vanaga neesmu dzirdējis neko patriotisku. Vienmēr tikai kaut kas abstrakts un vispārīgs – cilvēkmīlestība un nejēdzīgā, teoloģiski nepamatotā absolūtās piedošanas prasība jebkurā gadījumā. Tas ir pavisam aplami, jo piedošana pienākas tikai tam, kas grēkus nožēlo, kas grib laboties. Bet tie, kas melo un turpina stāstīt aplamu vēsturi, un skaidrot, ka viņi bijuši īstie malači, kaut gan patiesībā slepkavoja, nodeva un izsūtīja savu tautu, nekādu piedošanu nav pelnījuši.

Taču vēl svarīgāks ir jautājums: kā es drīkstu piedot tiem, kuri ir nodarījuši pāri maniem līdzcilvēkiem, ja viņi šiem līdzcilvēkiem pat neatvainojas? Kas es vai Vanags par piedevējiem?! Nevienam no mums nav nekādu morālu tiesību uz to. Piedot var tikai tas, kurš ir cietis un par to, ko pārcietis, un tam, no kā cietis. Tās ir pavisam tiešas attiecības. Nedomāju, ka tā ir tikai muļķība no baznīcvīru puses. Tā ir nelietīga kalpošana spēkiem, kuri mūsu tautai un valstij daudz ļauna darījuši.

Mums jāatgūst pašcieņa! Taču nevajadzētu iekrist lepnībā par to, ka esam visvecākā tauta. Jā, mēs esam visvecākā tauta, bet tas nav mūsu nopelns. Tā nu pēc Dieva gribas ir noticis un, pateicoties Viņa žēlastībai, esam saglabājušies vēl līdz mūsdienām.

Tiem, kuri savtīgās interesēs nodevīgi kultivē vēsturisko netaisnību pret savu tautu, jāsaprot, ka no savas tiesas viņi neizbēgs. Dievs ir taisnīgs, un katrs tā saucamo pagānu izkāvējs saņems savu sodu. Dievs ir visu tautu Dievs, Taisnības uzturētājs laikā un Mūžībā. To jāiegaumē arī Krievijai, kura savā paštaisnumā un lielībā pazemo latviešus. Tas, protams, nenozīmē, ka varam sēdēt, rokas klēpī salikuši, un gaidīt, ka Dievs visu mūsu vietās izdarīs. Mums aktīvi jāpastāv Patiesībā, jo tas, kas pastāv Patiesībā, to arī Dievs sargā. Sargāsim savas tautas godu, un arī Dievs mums palīdzēs!

Nāc un arī Tu uzzināsi to, ko mācību grāmatās neieraksta.

Priekšlasījums notiks 17. maijā, plkst. 12:00, Rīgā, Brīvības ielā 90–97, biedrības «Latvietis» telpās.

Ieeja pret ziedojumu 1,00Ls.

Sīkāka informācija un pieteikšanās pa tālruni: 29247998 vai rakstiet e–pastu: latvietis@parks.lv


Biedrība «Latvietis»
www.latvietis.com
www.latvietis.lv


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Lita, Sibilla, Teika
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».