Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Eiropas Savienībā pieņemta Orvela Lielā Brāļa direktīva
15.12.2005

Šā gada 14.decembrī Eiropas parlaments balsošanā pieņēmis direktīvu, kura izveidos lielāko iedzīvotāju izspiegošanas datu bāzi pasaulē. Datu bāzes uzdevums būs izsekot visai Eiropas Savienības iekšienē notikušajai saziņai. FFII prezidents Pīters Hintjenss to komentējis šādi: "No šodienas visi ES pilsoņi tiks izsekoti un izspiegoti kā cietumnieki".

Datu saglabāšanas direktīva, pateicoties t.s. konservatīvajiem un sociālistiem, tika pieņemta, 378 Eiropas parlamenta deputātiem balsojot par un 197 - pret. Tās būtība ir tāda, ka telekomunikāciju operatoriem būs divus gadus jāuzglabā informāciju par visiem Eiropas Savienības iekšienē notikušajiem tālruņa zvaniem, ieskaitot Interneta telefoniju. Šīs direktīvas pieņemšana tiek pamatota ar nepieciešamību cīnīties pret terorismu - ak jā, arī pret bērnu pornogrāfiju un citiem pilnīgi noteikti ar tālruņa sarunām saistītiem noziegumiem.

Sīkums, ka šīs direktīvas rezultātā var būtiski palielināties telekomunikāciju pakalpojumu cenas, jo operatoriem būs jāiegādājas milzīgas ietilpības informācijas glabāšanas iekārtas, šim nolūkam iztērējot miljonus. Būtība ir tā, ka nākotnē ES (un arī Latvijas) specdienesti varēs uzzināt informāciju par to, kad un kam mēs esam zvanījuši vai sūtījuši īsziņas. To varēs uzzināt arī tad, ja reāli saruna nebūs notikusi (piemēram, adresāts nav atbildējis vai numurs bijis aizņemts).

Kur paliek demokrātija un cilvēktiesības? Lielais Brālis tevi vēro...


Alvils Bērziņš

Vairāk informācijas: FFII


Vārda dienas
Alīna, Rūsiņš, Sandris
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».