Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Biedrība "Latvietis" sveic Tilžas internātpamatskolas audzēkņus Ziemassvētkos
19.12.2005

2005.gada oktobra beigās biedrība "Latvietis" publicēja aicinājumu ziedot grāmatas, apģērbus, rotaļlietas un datortehniku, ko Ziemassvētkos uzdāvināt Tilžas internātpamatskolas audzēkņiem.

2005. gada 17. decembrī septiņi biedrības "Latvietis" pārstāvji, īstenojot biedrības devīzi - "Latvieti, ja tev ir grūti, atrodi to latvieti, kam ir vēl grūtāk, un palīdzi viņam" - devās uz Balvu rajona Tilžas internātpamatskolu ar iepriekš sarūpētajām Ziemassvētku veltēm - datortehniku, grāmatām, saldumiem un apģērbiem. Paldies visiem atsaucīgajiem cilvēkiem, kas atsaucās biedrības aicinājumam ziedot svētku dāvanas! Īpašs paldies SIA "Silbloks" par ziedotajiem finanšu līdzekļiem saldumu iegādei.

Tilžas internātpamatskola celta 1960. gadā, un tajā mācās simts sešdesmit divi 1.-9. klašu skolēnu. Ne visiem ir mīloša ģimene, kuras klēpī pavadīt skolas brīvdienas, un bērni paliek internāta telpās. Izņēmums nav arī Ziemassvētku laiks...

Tilžas internātskolas pedagogi viesus sagaidīja ar siltām pusdienām, bet mazajā zālē skolēni priecēja ar priekšnesumiem - dejām un dziesmām. Pēc skolas apskates biedrības "Latvietis" saime atzina, ka tik mākslinieciski noformētu skolu, pat ar apgleznotām sienām, nebija domājuši ieraudzīt. Liela daļa skolēnu ir talantīgi mākslinieki un floristi, arī viesiem tika iedāvātas glītas svētku apsveikuma kartiņas, kā arī Ziemassvētku kompozīcija no sausajiem augiem, stikla un svecēm.

Biedrības "Latvietis" dalībniece Anna Marija Circene aprunājās ar bērniem par latviešu gara mantojumu, uzsvēra dziesmas un dzejoļa joprojām svarīgo nozīmi katra latvieša dzīvē. Biedrības "Latvietis" priekšsēdētāja vietnieks Leonards Inkins teica īsu, bet iedvesmojošu runu, aicinot bērnus nezaudēt spēku dzīves pārbaudījumu vētrās, kā arī apzināties vienotību ar citiem latviešiem, neatkarīgi no to dzīves vietas un sociālā statusa.

Šī nebija tikai īsa labdarības akcija, jo biedrība "Latvietis" nav komerciāls uzņēmums, kam nepieciešama aizkustinoša reklāma. Savu iespēju robežās dažāda veida palīdzību Latvijas lauku skolām sniegsim arī turpmāk.


Irēna Saatčiane,
Alvils Bērziņš


Piedāvājam arī Jums nelielu ieskatu mūsu braucienā.

Esam atbraukuši.


Bērnu interese par ciemiņiem bija neviltota...


Mazie palīgi...


Skolas audzēkņi aktu zālē.


Biedrības "Latvietis" dalībniece Anna Marija Circene.


Skolēnu priekšnesums.



Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».