Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


ES vēstnieks Turcijā: Turcija var kļūt par ES dalībvalsti 2014.gadā
10.03.2006

Eiropas komisijas vēstnieks Turcijā Hanss Jorgs Krečmers izteicies, ka Turcija varētu kļūt par ES dalībvalsti jau 2014.gadā, ja iestāšanās sarunas tiktu slēgtas līdz 2012.gadam.

Piedaloties Pasaules bankas un Turcijas Valsts kases Ankaras apakšsekretariāta organizētajā konferencē "Turcijas ekonomikas memorands: izaugsme un konverģence ar ES", Krečmers slavēja Turcijas izaugsmi pēdējo piecu mēnešu laikā, kā arī atzinīgi izteicās par Turcijas ekonomisko reformu nodrošināto tirgus ekonomikas tālāku nostiprināšanu un inflācijas samazināšanu.

Krečmers arī norādīja, ka pastāvīgais bezdarbs ir viena no lielākajām Turcijas ekonomikas problēmām, uzsverot, ka Turcijai jāturpina cīnīties pret ēnu ekonomiku un izstrādāt plānus reģionālo atšķirību samazināšanai.

Ko Turcijas iestāšanās Eiropas Savienībā dos mums? Kādā nesen veiktā socioloģiskajā aptaujā 40% Turcijas iedzīvotāju izteica vēlmi dzīvot kādā no mūsdienu ES dalībvalstīm. Atcerēsimies, ka Turcijā ir 80 miljoni iedzīvotāju...


Avots: http://www.abhaber.com/

Alvils Bērziņš


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».