Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Vai sākusies kampaņa pret patriotiskajām organizācijām?
30.03.2006

Lasītājus jau informējām, ka šā gada 28. martā Ekonomikas policijas pārstāvji veica kontrolpirkumu, iegādājoties divus DVD diskus, kuros ierakstīti šā gada 16.marta notikumi pie Okupācijas muzeja. Tika veikta kratīšana biedrības "Latvietis" struktūrvienībā Laimdotas ielā, kur tika izņemta datortehnika. Publicējam sarunas fragmentu ar Leonardu Inkinu, kas atklāj notikušā patieso ainu. Sarunu pierakstīja Raimonds Sproģis.

"Šis notikums ir nopietns un rūpīgi analizējams. Manuprāt ir pieņemts lēmums "ar saknēm izravēt" nacionālo kustību Latvijā. Plānots vērsties nevis pret konkrētām fiziskām personām, bet gan organizācijām kopumā, kuras vēl ir rīcībspējīgas ideoloģiski virzīt tautu.

Runājot par konkrēto incidentu, uzskatu, ka varas struktūrām bija nepieciešams tikai formāls iemesls, lai varētu sākt rīkoties. Par formālo iemeslu kalpoja paziņojums, kurš tika izvietots www.latvietis.com interneta mājas lapā par iespēju iegādāties DVD ierakstu ar 16.marta notikumu ierakstu pie Okupācijas muzeja.

Ekonomikas policijas pārstāvji, viltus pircēju personā, zvanīja man vairākas dienas pēc kārtas un uzstājīgi izteica vēlmi iegādāties DVD ierakstu. Beidzot, kad pēc četrām dienām tikāmies, izrādījās, ka aģenti vēlas iegādāties 2 diskus - ar vienu nepietiekot. Acīmredzot kontrolpirkuma summai bija jāsasniedz 10 lati. Pēc pirkuma veikšanas Ekonomikas policijas pārstāvji uzrādīja apliecības un informāja, ka tas esot kontrolpirkums. Mani aplenca četri darbinieki un viens no tiem teica, ka tagad viņam jāpiezvanot, lai saņemtu rīkojumu, kā rīkoties tālāk... Tas apstiprina manu pieņēmumu, ka tie bija tikai izpildītāji. Pāris dīvainību, kas vēl man iekrita acīs - Ekonomikas policija bija ieradusies no Salaspils un lielākā daļa telefonu sarunu, kas notika ar augstāk stāvošajām institūcijām, norisinājās krievu valodā.

Šis nebija parasts kontrolpirkums, Ekonomikas policijas darbinieki bija rūpīgi gatavojušies. Pie viņiem jau atradās dokumentu kopijas par biedrības "Latvietis" dibinātājiem, par struktūrvienību adresēm un cita veida informācija! Pēc Ekonomikas policijas darbinieku iniciatīvas devāmies uz biedrības "Latvietis" struktūrvienību Laimdotas ielā. Ekonomikas policiju interesēja tikai viens jautājums, kur atrodas DVD disku kopijas un videomateriāla oriģināls. Tālāk tika uzdoti samērā dīvaini jautājumi, kas filmēja, kas montēja, it kā starp citu centās noskaidrot, ko es domājot par 16.martu utt.

Kopā ar Ekonomikas policijas pārstāvjiem bija arī datorspeciālists, kurš pārbaudīja biedrības "Latvietis" datora programmatūru. Ekonomikas policija biedrības "Latvietis" telpās uzturējās vairākas stundas. Aizejot tā konfiscēja vienīgo datoru, kurš atradās struktūrvienībā.

Šo incidentu vērtēju kā tipisku iebiedēšanas akciju, ar mērķi paralizēt biedrības darbu.

Kā jau teicu, tas ir tikai sākums. Kaut kādā līmenī pieņemts lēmums likvidēt nacionālpatriotisko kustību Latvijā, un viņi šo lēmumu uzcītīgi pildīs.

Tomēr nav vēl izdomāts ierocis, ar kuru varētu iznīcināt ideju. Var apgrūtināt šo ideju tehnisku izplatīšanu, bet neko vairāk."


www.saulesjosta.lv

Komentāri
Alvils  25.04.2006 15:47:09
No pāris disku un veca datora atņemšanas nekas neapstāsies...

Ruta Leikuma  16.07.2006 22:11:46
Mjā, tas ir tepat...neaizmirstiet nekad kur dzīvojat.


Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».