Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Somijas luterāņu draudze slēpj nelegālos imigrantus
03.04.2006

Somijā, īpaši tās galvaspilsētas apkārtnē, iespējams, dzīvo simtiem nelegālu imigrantu. Uzturēties Somijā viņiem palīdz kāda vietējā luterāņu draudze.

Kā ziņo radio stacija YLE radio, Nite Ekmana, somu labdarības organizācijas Nada Hope vadītāja, atzinusies, ka ieved valstī nelegālos imigrantus. Viņa uzskata, ka palīdz tiem izvairīties no izsūtīšanas uz bīstamām vietām.

"Es viņiem daudzkārt esmu palīdzējusi iekļūt Somijā", Ekmana saka. "Šie ir pilnīgi bezpalīdzīgi cilvēki, kuriem, iespējams, ir atņemti visi iztikas līdzekļi - viņi ir nabadzīgi un izsalkuši, un gaida palīdzību."

Daudzi nelegālie imigranti nāk no bijušajām padomju republikām, tomēr citi nāk no Sīrijas, Irānas un citām Vidējo austrumu valstīm. Saskaņā ar Somijas policijas datiem, pagājušā gada laikā vairāk kā tūkstots imigrantu ir pazuduši no Somijas bēgļu internēšanas centriem.

YLE Radio arī informē, ka vietējās evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītāji, iespējams, arī devuši savu artavu nelegālo imigrantu slēpšanā. Ir pamatotas aizdomas, ka mācītāji ir saņēmuši norādījumus, kuros uzsvērts baznīcas pienākums dot patvērumu.


Avots: www.yle.fi

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Alīna, Rūsiņš, Sandris
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».