Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Mazvērtības komplekss
05.04.2006

jeb Vai latviešiem ir vajadzīga sava valsts?

Šodien visā nopietnībā ir jāizvirza jautājums: vai mums, latviešiem, ir vajadzīga sava valsts? Rodas iespaids, ka Latvijas suverēnā valsts pastāv vienīgi tādēļ, lai tās valdošā elite varētu dižoties ar varu un naudu.

Ja Latvijas valstsvīri paši bez rietumu vai austrumu padomiem nav spējīgi pieņemt nevienu nopietnu lēmumu, ja mēs paši bez ārvalstu palīdzības neesam spējīgi sakārtot savu ekonomiku vai likumdošanu (un tas viss laikā, kad mums esot tik neaizstājami valstsvīri un ierēdņi, kas saņem tūkstošiem latu mēnesī), tad savu valstiskumu neesam pelnījuši. Savu valstiskumu neesam pelnījuši arī tādēļ, ka mēs, vēlētāji, allaž ievēlējam pārsvarā tādus polītiķus, kuŗi neievēro polītiķa pirmo bausli: valsts un tautas intereses - augstāk par personiskām interesēm.

Viena lieta ir, vai mēs, latvieši, esam pelnījuši neatkarību, un cits jautājums ir cik ilgi šī neatkarība saglabāsies. Pēdējais jautājums aktuālizējies tādēļ, ka mūsu valsts vadītāji ar savu polītiku ir ielikuši pamatu Latvijas suverēnitātes zaudēšanai. Pirmkārt, tas ir mūsu Pilsonības likums, kas perspektīvā sekmēs valsts neatkarības zaudēšanu likumīgā, t. i., vēlēšanu, veidā. Otrkārt, tas ir līgums ar Krieviju, ar kuŗu Latvijā ir palikusi militāra piektā kolonna. Treškārt, tas, ka Latvijā praktiski neeksistē nopietna valsts aizsardzības un drošības polītika... Zivs sākot pūt no galvas, valsts - no tās vadības.

Tāda neapskaužama situācija Latvijā izveidojusies tāpēc, ka mums ir gadījušies valstsvīri ar padomisku domāšanu, valstsvīri bez patriotisma jūtām, bez nacionālās pašapziņas un pašlepnuma. Kāpēc mēs tādus vēlējam? Acīmredzot patiess ir arī teiciens: «Kāda tauta, tāda valdība». Nav noslēpums, ka latviešu tautas kvalitāte ir 50 okupācijas gadu sekas. Okupācijas vara labākos patriotiskos cilvēkus iznīcināja vai izsūtīja un to vietu aizpildīja ar pretējas orientācijas latviešiem un kolōnistiem. Otrās LR cilvēki, tostarp arī polītiķi, no saviem priekštečiem pirmajā republikā atšķīrās ar to, ka otrās republikas neatkarība «nokrita no gaisa», tādēļ tie neapzinās tās vērtību. Otrās republikas polītiķiem raksturīga ir Latvijas vēstures, arī tās okupācijas fakta ignorēšana un daudzas citas kaites.

Atliek vienīgi apskaust tādas tautas kā čečeni, albāņi u. c., par kuŗām var teikt «maza, bet lepna tauta». Par mums, latviešiem, var vienīgi teikt: «maza tauta». Diemžēl.

Es tomēr ceru, ka Latvijā beidzot atradīsies polītiskais spēks no godīgiem un patriotiski noskaņotiem cilvēkiem, kam savu uzticību dāvās latviešu vēlētājs un kas spēs pagriezt mūsu valsts stūri pareizajā virzienā.


J. Liekmanis

Komentāri
Juris Purviņš  21.04.2006 11:36:59
Latvijā nav vienota, reāli vērā ņemama patriotiska organizācija, kas, ar savu ikdienā visiem iedzīvotājiem katrā valsts apdzīvotā vietā redzamu „melno darbu” starp vēlēšanu periodā, varētu cerēt uz tautas (vismaz – atlikušo latviešu) atbalstu šīgada vēlēšanās.Uz nākošajām vēlēšanām cerības tuvojas nullei – masveidīgā pilsonības piešķiršana, vecākās paaudzes izmiršana un darba spējīgo latviešu masveidīgā aizbraukšana darba un iztikas meklējumos uz ārzemēm, atlikušos „pēdējos mohikāņus” nostādīs vienkāršā skaitliskā mazākumā (kas arī ir šodien piekoptās valsts politikas mērķis).Domāju, ka šodienas daudzās „patriotiskās” un citas organizācijas tiek atļautas un eksistē tikai viena visaptveroša mērķa dēļ: 1) sadalīt „tautas masu” iespējami sīkākās, praktiski nekaitīgās, grupās (Latvijas Internetā vien to ir vairāk kā pieci simti);2) katrā no tām iesaistīt uzticamus „biedrus”;3) „izfiltrēt” šīs grupiņas, lai noskaidrotu režīmam reāli neuzticamās un bīstamās personas;4) veicot rūpīgi izplānotu un sistemātisku ikdienas darbu, šīs personas: * izolētu (iznīcinot, fiziski iespaidojot, apcietinot, piespiežot doties emigrācijā, u.t.t.);* diskreditētu sabiedrības acīs (apmelojot presē, morāli pazemojot dažādos „tiesas” procesos, u.t.t.). 5) beidzoties „filtrācijas” procesam konkrētā grupā, tai tiks „aizgriezts skābeklis”, tās darbība paralizēta un grupa izformēta.Laiks diemžēl strādā režīma labā – pēc „trešās atmodas” viņi jau daudz ko ir panākuši.Bet latvieši joprojām tikai strīdas, kurš nu ir tas īstais patriots...


Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Fanija, Vēsma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».