Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


"Goda slepkavības" Vācijā
26.04.2006

Pēdējo gadu laikā vairāki desmiti turku sieviešu Vācijā tikušas nogalinātas t.s. goda slepkavībās.

Nesen kādam 19 gadus vecam turkam tika piespriests deviņu gadu un trīs mēnešu sods par savas māsas nošaušanu.

Aihans Suruku ir atzinies savas 23 gadus vecās māsas Hatunas Suruku nošaušanā kādā Berlīnes autobusu pieturā. Divi pārējie viņa brāļi ir attaisnoti.

Prokurors tiesā paziņoja, ka brāļi jutušies apkaunoti par savu māsu, kura kopā ar savu dēlu dzīvojusi patstāvīgi, kopš pametusi savu brālēnu, ar kuru piespiesta apprecēties. Jaunietes nāve ir šokējusi Vāciju un izraisījusi turku sieviešu ielu demonstrācijas.

Berlīnes tiesas galvenais tiesnesis Mihaels Degreifs teicis, ka Hatunu Suruku noslepkavoja, jo "viņa vēlējās dzīvot tā, kā uzskatīja par pareizu" un bija pieņēmusi Rietumu idejas par dzimumu līdztiesību. Viņas brālis, Aihans Suruku, savukārt apgalvojis: "Man tas bija par daudz. Es paņēmu pistoli un nošāvu viņu." Pratināšanas laikā viņš arī paziņojis, ka ir bijis neapmierināts ar māsas dzīvesveidu un morāli. Viņa esot "sadusmojusi viņu, paziņojot, ka viņai esot tiesības dzīvot tā, kā viņa to vēlas un gulēt ar to, ko vēlas".

Hatuna Suruku ir sestais goda slepkavību upuris Berlīnes 200000 turku vidū pēdējā pusgada laikā. Vācijas policija reģistrējusi 45 šādus gadījumus laikposmā no 1996. līdz 2004. gadam - no tiem 13 notikuši Berlīnē.

Hatunu Suruku pirms astoņiem gadiem piespieda apprecēties ar savu brālēnu, tomēr viņa aizbēgusi - paņemot līdz savu piecus gadus veco dēlu.

Šī slepkavība Vācijā izraisījusi plašas debates par šīm goda slepkavībām. Berlīnes musulmaņu līderi cenšas apgalvot, ka Korānā neesot atrodams pamatojums šādu slepkavību veikšanai, tomēr viņus vaino tajā, ka tās nav skaidri nosodītas.


Avots: news.bbc.co.uk

Komentāri
Alvils  30.05.2006 18:01:59
Vai tie maz ir cilvēki?
http://www.muslimsout.org/videos/videos/
ogrish-dot-com-eugene-armstrong-beheading-video.wmv



Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».