Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Mūsu valstī
23.05.2006

Patriots mīl savu valsti un nāciju, tikai par valstiskuma jēdzienu cilvēkiem ir atšķirīga izpratne. Vieniem tā ir ierobežota, noteikta ģeogrāfiska teritorija, kurā mitinoties tie izdevīgi un ērti iekārto savu dzīvi, izmantojot iespējas uzņēmējdarbībā, valdībā, likumdošanā, ierēdniecībā, aizsardzības spēkos, dažādās mahinācijās, kombinācijās vai arī klaji noziedzīgā darbībā utt. Apliecinājumam, ka tas tā ir, pierādījumu netrūkst, kā piemēram, vieniem tas ir apmaksātais «darbs», mēnesī saņemot no 1000 līdz vairākiem desmitiem tūkstošiem latu, otriem tie ir «biznesa» ienākumi, kas sniedzas miljonos latu. Šādi tipi ar to vien neapmierinās, jo, lūk, viņi rīko visiem redzamas greznas pieņemšanas, uzņemšanas, līksmošanas, kāzu svinības, dzīvo greznos mitekļos un tā joprojām. Patiesībā, tā ir tieša ņirgāšanās par nabagiem un trūkumcietējiem, par kādiem padarīti ap 65% valsts iedzīvotāju!

Citiem mūsu zeme ir ierasta apmešanās vieta, tiem, kas uzņēmības trūkuma vai citu iemeslu dēļ nevēlas mainīt mītnes zemi uz iespējami labāku pasaules daļu. Šos cilvēkus nesien pie Latvijas izpratne par tēvzemes un savas tautas mīlestību, viņiem ir dziļi vienaldzīga šīs valsts pamattauta, tās liktenis un valsts intereses tiem ir nepieciešamas tik vien, cik tās nodrošina viņu personīgo labumu. Tieši otrādi – lielais vairums šādu iedzīvotāju ieņem klaji naidīgu, labākajā gadījumā apslēpta naida pozīciju pret valsts pamattautu un nav nekādas starpības, vai tie ir sveštautieši, pilsoņi, nepilsoņi vai arī kādi citi gadījuma ieklīdeņi, bet viņiem visiem ir dzelžaina kosmopolītu morāle, kas, kā to liecina cilvēces vēsture, jo spilgti atklājas, kad valsti un tautu piemeklē kritiska x stunda.

Valsts pastāvēšanas jēga ir tikai tādā gadījumā, ja tā spējīga droši aizsargāt šīs zemes etnisko pamattautu, kuras vārdā valsts ir nosaukta un pēc Dieva Taisnības Likuma šī tauta saņem visu to, kas tai pienākas.

Otrās Latvijas republiku ir izdevies «ievirzīt» tādā «demokrātijas» ceļā, kas ved latviešu tautu aiz bīstamas robežas. Tikai aklais var neredzēt, ko mūsu tautai gatavo nākotne jaunajā savienībā. Palūkosimies uz pašmāju politiķu propagandēto ideju par politiskās nācijas radīšanu! Kā novērtēt nepārtraukti un uzbāzīgi demonstrētos kustīgos «mākslas» darbus uz visa veida ekrāniem? Uz tiem var redzēt visīstāko internacionālo putraskatlu, vardarbību, cietsirdību, nežēlību, netiklību, naudas varu, vilinoši greznu dzīvi. To pašu ik uz soļa atrodam literatūrā, presē un citos «mākslas» sniegumos. Atcerēsimies Astras Milles kādreizējās rūpes par to, lai padomju ekrāna skatītājs nenoģībtu, ieraugot sieviešu kailās krūtis un dibenus un aktus vai arī «šausmu filmu» skatus. To visu atklāt solīja paredzamā demokrātija. Vai nav nokavēts tādā pašā veidā sagatavot un pieradināt mūsu tautu jaunam pārdzīvojumam, rādot vīriešu savstarpējos aktus? Mūsu zemes visdažādākajās vietās ir redzami zīmējumi, plakāti, fotogrāfijas ar dažādu rasu un ādas krāsas cilvēku sajaukumu. Kāds tam visam ir nolūks? Jautājumam ir skaidrotāji, sakot, ka tas taču ir laikmetīgi! Svešvārdā to šodien sauc par INTEGRĀCIJU. Vienīgi vērīgs tautietis saskatīs mērķtiecīgu smadzeņu apstrādi, kas domāta mūsu sagatavošanai «nākotnes» Eiropai. Protestētājus demagogi pamāca: ja jums tas nav pieņemams, tad neskatieties, nelasiet, neklausieties, nepiedalieties! Kā jau demokrātiskā valstī! Daļa tā arī dara, bet kurš pateiks, kā no tā pasargāt mūsu bērnus un nenobriedušus jauniešus?! Pie pašreizējās pasaules kārtības šādi ieteikumi ir neizpildāmi. To labi zina tie, kam ir izdevīgi radīt vienotu Eiropas un pasaules nāciju, kas patiesībā tiks pārvērsta par vergu pūli. Secinājums: ja pasaules jaunajai kārtībai nav paredzēta dažādu tautu un rases nāciju eksistēšana, tad zūd nepieciešamība pastāvēt atsevišķām etniskām valstīm.

Šī raksta autoram dažs lasītājs centīsies piedēvēt naidīgumu pret citām rasēm un tautībām. Šeit nav runa par naidu pret kādu noteiktu tautu vai rasi, bet gan par to, ka stingri jāievēro Dieva noliktā kārtība par katras nācijas likumīgām tiesībām uz savu valsti un iespēju dzīvot tajā pēc tās cilvēciskas gribas un vēlmes. Ja to ignorē, tad agri vai vēlu izceļas kari, nemieri un citas tautai postu nesošas nelaimes.

Nav tautas, kas labprātīgi ļausies iznīcībai. Arī latviešu tautas vēsture to apliecina, kaut arī tā pārdzīvojusi ļoti traģiskus fiziskas un garīgas iznīcināšanas laikus.


Laimonis Gedrovičs

Komentāri
Alvils  29.05.2006 16:44:29
To, ko raksta autors sauc par "integrāciju", Klubs 415 nosaucis, manuprāt, efektīgi - "iecietības kurināšana". Reizēm paliek baisi, vērojot plašsaziņas līdzekļos veikto masveida smadzeņu skalošanu, jebkuru patriotisku, nacionālu domu nosaucot par "radikālismu" un "ekstrēmismu", un popularizējot uzskatus, kuri vēl pirms gadiem 10 būtu uzskatīti par tik "liberāliem" (nudien, kā tos nosaukt?), ka latviešiem tie būtu pilnīgi nepieņemami.
C'est la vie. Tieši tāpēc pret šo iecietības kurināšanu ir jācīnās. Jācīnās ar tiem līdzekļiem, kādi nu ir pieejami - ja mēs cīnīsimies un zaudēsim, tas tomēr būs mazāk sāpīgi, nekā necīnīties nemaz.

Leonards Inkins  29.05.2006 21:49:36
Ir tautas, kas uzskata, ka labāk mirt stāvus, nevis rāpus. Ko domā latvieši?

Aloizs Leonkins  30.05.2006 15:51:04
Vel nav dzirdēts, ka kāds būtu dzīvs palicis. Latviešiem vienmēr paticis sev problēmas taisīt.

Aivars Linkevics  02.06.2006 09:03:36
Pēc taisnības Latviešiem Lavijā jau pirms 15gadiem pienācās PIRMTIESĪBAS! Diemžēl ar tik gļēvu inteliģenci korumpētu valdību ,izlaupītāju biznesu-panākts pretējais.LATVIEŠI IZMIRST!!!
Melīgā prese,radio,TV u.c.;pūderē smadzenes".
LATVIEŠI snauž.Vai Saulvedi gaida? NESAGAIDĪS-nomirs.
derētu DDD un kādas barikādes lai sapurinātu šo vienaldzības purvu!LATVIEŠU ĢIMENĒS vismaz 5 bērnus!150LS par katru-lai valsts maksā!

LATVIEŠUS LATVIJAI !!!!!

Alvils  02.06.2006 09:34:04
Nu nav jau tik traki. Citāts no
http://www.bm.gov.lv/lat/informacija/
informacija_vecakiem/?doc=613

Bērna kopšanas pabalsta apmērs

Ministru kabineta 2004.gada 7.decembra noteikumos Nr.1003 „Kārtība, kādā piešķir un izmaksā bērna kopšanas pabalstu un piemaksu pie bērna kopšanas pabalsta par dvīņiem vai vairākiem vienās dzemdībās dzimušiem bērniem” ir noteikts, ka bērna kopšanas pabalsta apmērs personai, kura kopj bērnu vecumā līdz gadam, ja šī persona ir nodarbināta (uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu") un atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, ir personas mēneša vidējās apdrošināšanas iemaksu algas 70 procentu apmērā, bet ne mazāk kā 56 lati mēnesī un ne vairāk kā 392 lati mēnesī. Personai, kura kopj bērnu vecumā līdz gadam, ja šī persona nav nodarbināta, bērna kopšanas pabalstu piešķir 50 latu mēnesī, savukārt personai, kura kopj bērnu vecumā no gada līdz diviem gadiem, – 30 latu mēnesī.

Tā kā, ja pirms bērna piedzimšanas māte (vai tēvs - atkarīgs, kurš kops bērnu) ir strādājusi, ir visas iespējas saņemt samērā labu pabalstu.
Protams, ar to ir par maz - ja nu vienīgi, ja pirms dzemdībām ir bijusi laba alga, tomēr vienmēr varam vēlēties vairāk. Līdz ar to secinām, ka valsts maksā gan :) Un kā iespējams pamatot 150 latu summu? Domāju, ka tas ir tāds "no pirksta izzīsts" skaitlis, tomēr protams - minimālajam pabalsta apjomam (tīri loģiski) būtu jābūt vismaz iztikas minimuma apjomā - t.i., tie paši 100 ar astīti lati mēnesī.

Alvils  02.06.2006 09:42:16
Un vēl, Aivar.
Jūs sakāt, ka valdība ir korumpēta un valsts izlaupīta. Ja Jums ir kādi citādi no laikrakstiem, žurnāliem vai grāmatām, kas norāda konkrētas personas (t.i., informācija, kas iepriekš publicēta un uz ko iespējams atsaukties, un kura norāda uz konkrētām personām), Jūs esat laipni aicināts papildināt "Melno grāmatu" -
http://www.latvietis.com/index.cgi?action=24
Pretējā gadījumā sanāk tikai tāda īdēšana - cik mums grūti, cik grūti... - un skaļu lozungu izkliegšana (tas pats "Latviešus Latvijai") ar daudzām izsaukuma zīmēm galā. Skaļi īdēt mēs visi protam, tomēr nez kādēļ neviens nevēlas minēt konkrētus faktus par personām, kuras patiešām ir izlaupījušas valsti. Šādi mēs pie laba rezultāta nenonāksim. Bez tam, Jūsu īdēšana (piedošanu, ka to tā saucu, bet tā sanāk) ir tāda pati "snaušana", kā nekā nedarīšana.

Tā kā lūdzu - nāciet talkā - papildināsim mūsu "Melno grāmatu"! Attīstot šo projektu, vismaz kļūs skaidrs, kas ir kas Latvijā.


Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».