Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Baltais maijs
03.05.2007

Latvija, tev grūti klājas, kaut pār tavām ārēm maija saule mirdz. Izplaukušas ābeles un ievas. Arī kastaņkokā baltas sveces deg.

Baltais maijs, ko nesi tautai manai? Kāpēc tavas dienas nespēj prieku sirdī liet? Ja visapkārt ziedi, dzīvība un gaisma? Dīvaini – tā daudziem tautas dēliem, meitām šķiet.

Nav mums īstas brīves, nav mums patiesības. Kangaru un zagļu saldie solījumi kā no pārpilnības raga līst. Neģēļi un «stukači», kas agrāk valdījuši, arī tagad varas krēslos sēž. Laupa miljonus un arī dažus latus – cik nu izmanīgs un spējīgs katrs zaglis ir. Bastardi, kas latvju mēlē šļupst vai daiļi runā, pārdod manu Tēvzemi un latvjus nebūtībā dzen.

Apriebušās visas partijas un politiķu grupas. Viņu apvienības, viņu līderi. Stulbeņi par tiem drīz atkal balsos, cerot dažus santīmus pie pensijnabagnaudas klātu gūt.

Baltais maijs iet soļiem nedzirdamiem pāri Latvijai kā smaržīgs ziedonis. Kaut tas spētu latvjus piecelt kājās, likt tiem dakšas, lāpstas rokās ņemt...

Izmēzt Latviju mums vajaga no draņķiem. Okupantiem. Bārdainajiem neliešiem. Pašiem būt par kungiem zemē šajā. Neklanīties Rītiem, Vakariem.

Kur tas varoņgars, kas latvju streļķus veda kaujās asiņainās, briesmīgās? Kur tas spēks, kas tautas dēliem lika svēto Kursas zemi nosargāt?

Kur tie jaunekļi un vīri? Viņu sievas, līgavas? Stipras ģimenes kas veidot prata. Tautas nemirstību bērnos saglabāt.

Vai tad tiešām mēs uz elli ejam? Klausām neliešus, kas augstos krēslos sēž. Tos, kam Latvija un latvju tauta tikai slaida spļāviena ir vērts.

Geji, lezbietes un citi zaņķu ļaudis. Pedofili, narkomāni, maukas netīrās. Vai ar jums mēs latvju zemi saulē celsim? Vai ar jums mums šodien kopā iet, kā vara liek?

Cirvjus, zobenus un nūjas rokās ņemsim. Veci. Jauni. Kaujā dosimies. Sitīsim, kas mūsu zemi nievā. Pārdot. Izlaupa un svešām varām pakaļpusē lien.

Baltais maijs, tu sirdī manā vecā vies vēl cerību, ka Latve piecelsies. Taču neaizmirst mums pāri darījumus, kurus kangari un okupanti daudzus gadus «dāvināja» mums.

Baltais maijs! Nav svarīga tā diena, kad pār Tēvzemi būs pacelts brīves karogs sarkanbalts. Baltais maijs, kaut uzziedētu visi latvju tautas ziedi! Nenosaldētu tos laupītāju tautu nestais sniegputenis salts!

Baltais maijs...

Egils Bauzis

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Ginta, Gunda, Gunta
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».