Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Nesaprotu! jeb Rūgta vilšanās
26.08.2007

Es esmu dzimis šajā valstī. Esmu par šīs valsts Satversmi, kuras 1. panta 2. punktā norādīts, ka Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai. No tā izriet, ka Saeimā esam ievēlējuši pašus labākos no mūsu vidus. Taču nesaprotu, kādēļ gan valstī ir tik zems dzīves līmenis un turpina slīdēt lejup, lai gan valsts priekšstāvji zina vēlētāju intereses, savus solījumus. Nesaprotu, kā gan deputāti neredz, kā dzīvo liela daļa latviešu, kas, kaismīgo priekšvēlēšanu solījumu apreibināti, gāja pie vēlēšanu urnām, cerot un ticot: nu latviešiem sāksies labie laiki. Bet izrādās, ka deputātiem tas nerūp, vai smagā nodokļu nasta, dārgā degviela, elektroenerģija, ļauj iedzīvotājiem atrast savu vietu dzīvē. Taču tie neaizmirst, gan atklāti, gan slepus piešķirt sev prēmijas, spriest par kompensāciju izmaksām sev, jo no viņu trūcīgajām algām nevar veikt norēķinus par dzīvojamās telpas īri, kancelejas preču iegādi un transporta izdevumiem. Vai tiešām valdošā šķira nezina, ka liela daļa jauniešu paliks bez izglītības un smagi slimie aizies nebūtībā?! Tikai aklais var neredzēt klaiņojošos bērnus, kas ubago, pat pārdod savu miesu par maizes gabalu! Un ko lai dara tie, kuri zaudējuši darbu, bet vietas pie atkritumu konteineriem un izgāztuvēs aizņemtas?

Vai ir kaut kas labs atjaunotā Latvijā? Jā, ir, mums pašiem ir savs karogs un himna, mēs varam brīvi izkliegt savu sāpi, piketēt, mītiņot, tikai jāuzmanās, lai neizpaustos nacionālisma gars, komunistiem vieglāk, tos neaiztiek! Ja ir nauda, var brīvi izbraukt uz ārzemēm, piederēt privātīpašums, dibināt uzņēmumu. Un tomēr nesaprotu, kā lai īsteno Satversmē noteikto normu, valsts suverēnā vara pieder tautai, ja līdz šim nevienas valdošās partijas deputāti nav izpildījuši priekšvēlēšanu solījumus? Kad mēs stāvam pie izlaupītās Latvijas sliekšņa, mums vairs neinteresē partiju kaismīgās runas un solījumi, mēs gribam reāli dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi.


Imants Grosbergs, Talsi

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».