Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Spalvainā roka!
23.10.2007

Mums, latviešiem, kas jau tūkstoš gadus izjūtam citu valstu interesi par mūsu zemi gan Drang nach Osten, gan Logs uz Eiropu veidā, nevajadzētu būt pārsteigtiem, ka arī šodien ir valstis, kuras cenšas zināt par mums visu, iespaidot mūsu dzīvi sev par labu un īstenot savas intereses, kuras ir krasā pretrunā ar mūsu tautas interesēm. Ja par austrumu kaimiņu mēs varam būt droši, ka tas saskaņā ar S. Karaganova doktrīnu pie mums ir atstājis ne tikai piekto kolonnu, bet arī plašu, visaugstākajos amatos iefiltrētu savu cilvēku slāni, tad par otru lielvalsti pāri okeānam, tik vienkārši nevaram apgalvot. Tas ir tāpēc, ka jau tikai valodas un sapratnes dēļ vien, no turienes nevar ierasties kāds aģents 007, tāpēc ziņkārīgie viesi ir jāgaida mūsu pašu tur dzīvojošo tautiešu izskatā.

Skaidrs, ka šādam viesim tāpat ir jācenšas nokļūt atbildīgos amatos vai vietās, kur pieejamas slepenās ziņas. Šo divu valstu izlūkdienestu cīņa arī ir tā, kas daudz ko nosaka mūsdienu Latvijas notikumos. Nesenā demonstrācija pret Loskutova atstādināšanu laikā, kad vairāk nekā pusmiljards latu no sociālā budžeta tiek neizmaksāts ar visciniskāko skaidrojumu, ka to taupot nākotnei, lai izmaksātu tiem, kas nebūs nopelnījuši lielākas pensijas, ir zīmīga tajā ziņā, ka tur piedalošies cilvēki cīnās nevis par savām tiesībām dzīvot labāku dzīvi, bet gan kalpo kādam citam mērķim.

Nav iespējams pieņemt, ka tauta klusēja pozitīvisma kampaņas laikā, kad nelikumīgi tika panākta šīs Saeimas daudzu deputātu ievēlēšana, laikā, kad samīdot satversmi tiek atdoti 2% Latvijas zemes, kad simtiem tūkstoši un pat desmitiem miljonu latu tiek bāzti ierēdņu kabatās, inteliģencei un tautai nav citas intereses, kā pēkšņi aizstāvēt Loskutovu! Ja prasība gāzt Kalvīti tiktu savienota ar jauna, nacionāla spēka izveidi, kas spētu izvest valsti no patreizējā stāvokļa, nevis neatlaidīgi apgalvots, ka neko labāku patreiz ievēlēt nav iespējams un Saeimas ārkārtas vēlēšanas netiks pieļautas, tad šī prasība tikai bruģē ceļu tautas turpmākajai apmaušanai ar tiem pašiem vēžiem, tikai citā kulītē.

Un mēs vienīgi varam minēt, kura spalvainā roka bīda šībrīža spēles bandiniekus.

Māris Linde
biedrības «Latvietis» dalībnieks


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».