Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Jaunas briesmas latviešu tautas pastāvēšanai
23.11.2007

Jaunas briesmas latviešu tautas pastāvēšanai– viesstrādnieki jeb neoimigranti

Rakstīt šo publikāciju mani pamudināja kāds Zviedrijā dzīvojoša latvieša raksts laikrakstā «DDD», kurā minētais kungs apgalvo, ka sadarbības iespējas ar ārzemju nacionālistiem apgrūtinot fakts, ka viņi cīnoties pret imigrantiem (nevis okupantiem), savukārt, mums šī imigrācijas problēma neesot aktuāla. Tad nu ir jāsecina, ka autors nezina kas mūsu valstī notiek pēdējos 10-15 gadus. Latvieši un Latvietes, jums ir jāzina, ka arī pēc 4. maija republikas nodibināšanas imigrācija uz mūsu zemi ne uz brīdi nav pilnībā izbeigusies, tā bija tikai mazinājusies, salīdzinot ar padomju laikiem, bet nu atkal ar jaunu intensitāti pieaug. Katru mēnesi PIDā tiek izsniegti vairāki desmiti, nereti pat simti t.s. «pastāvīgās uzturēšanās atļauju». Tās tiek izsniegtas gan Latvijā jau esošo pilsoņu un nepilsoņu radiniekiem, gan visādiem neaizstājamiem speciālistiem, ko uzaicina dažādu uzņēmumu vadītāji, kas reti pēc savas tautības ir latvieši un vēl retāk, protams, Patrioti. Naivi būtu cerēt, ka pēc kāda laika šo papīriņu saņēmēji brauks prom no Latvijas. Kāpēc to darīt, ja šeit viņiem tik labi klājas, ja pamattauta tos gatava uz rokām nēsāt? Ļoti daudzi no viņiem apprecas ar vietējiem iedzīvotājiem – kā sveštautiešiem, tā diemžēl arī latviešiem. Un absolūtā vairumā šī jaundibinātā ģimenīte par mītnes zemi izvēlas Latviju.

Vai daudzi Latvieši Latvijā zina, ka pietiek šādam ieklīdenim 5 gadus pastāvīgi nodzīvot Latvijā ar šo PIDa izdoto ausvaisu kabatā, un viņš jau var pretendēt uz Latvijas pilsonības iegūšanu? Nevienam nav noslēpums, cik elementāri ir pārbaudījumi vēsturē un latviešu valodas zināšanās Naturalizācijas pārvaldē. Ir jābūt garīgi slimam, lai tos nevarētu nokārtot! Turklāt, mūsu varturi dara visu iespējamo, lai šīs dažādu rasu un tautību pabiras mūsu zemītei piesaistītu kā ar tērauda tauvām. Pastāv neskaitāmas «viesstrādnieku un imigrantu integrācijas programmas» (gan bēdīgi slavenā Sorosa fonda, gan arī valsts budžeta finansētas), tiek organizēti bezmaksas kursi, lai viņiem mācītu latviešu valodu (ne jau tādā apmērā, lai šie to brīvi pārvaldītu, bet tik, cik tas nepieciešams uzturēšanās atļaujas un vēlāk arī LR pilsonības iegūšanai). Šajos pasākumos ne mazums latvju bāleliņu aktīvi iesaistās. Nezinu, vai viņi apzinās, ka tādejādi viņi iznīcina savu tautu, iespējams, ka vairumā gadījumu nē, taču tas viņu nekrietno rīcību nekādā ziņā neattaisno. Sevišķi drūma situācija šajā jomā ir kļuvusi pēc Latvijas formālās neatkarības zaudēšanas un mūsu zemes iekļaušanas ES. Daudzi Latvijas iedzīvotāji, nespēdami atrast Tēvzemē sev atbilstoši apmaksātu (nereti – vispār jebkādu) darbu ir devušies meklēt laimi ārzemēs, tur viņi strādā un pelna sev iztiku, tur viņi maksā arī nodokļus. Mūsu varturiem un darba devējiem tas, protams, nepatīk, taču tā vietā, lai ar atbilstošām algām un darba apstākļiem, kā arī jaunradītām darba vietām vilinātu atpakaļ uz Latviju Latviešus, viņi labāk izvēlas ievest viesstrādniekus, visbiežāk tie nāk no bijušās PSRS kaimiņu republikām. Te taču, atšķirībā no Rietumeiropas, visi tik labprāt runā ar viņiem ja ne dzimtajā, tad vismaz viņiem labi saprotamajā krievu valodā.

Patlaban gan darba devējam ir jāmaksā valsts nodeva, uzaicinot šurp viesstrādnieku, taču inflācijas dēļ tā ir kļuvusi visai niecīga, un praktiski katrs uzņēmējs to var smiedamies samaksāt. Neviens no pie varas esošajiem nedomā šo nodevu palielināt, taisni otrādi – nepārtraukti tiek plānots to arvien samazināt, pēc iespējas atvieglojot ieklīdeņu ieplūšanu Latvijā. Oficiāli viņi tiek dēvēti par viesstrādniekiem, bet faktiski tie ir jauni «Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji», t.i., neoimigranti. Nesen bēdīgi slavenā E.Aldermane intervijā «Latvijas Avīzei» izteicās, ka patlaban gan naturalizējamo īpatņu apjoms esot krities, taču viņa cerot, ka drīzumā tas atkal pieaugšot, jo pēdējo piecu gadu laikā aktīvi esot palielinājies «pastāvīgo uzturēšanās atļauju» ieguvušo cilvēku skaits, un, kad likumā noteiktie 5 gadi būs pagājuši, viņi ar sparu metīsies naturalizēties. Lai arī šeit vēlamais, nelielā mērā pārspīlējot, tiek uzdots par esošo, tomēr nav apšaubāmi, ka daudzi pēdējo 10-15 gadu imigranti jau ir ieguvuši LR pilsonību, daudzi citi to iegūs tuvāko 3-5 gadu laikā. Un tieši šinī ziņā mēs līdzināmies daudzām Eiropas valstīm. Okupāciju nebūt ne visas tās ir piedzīvojušas, bet imigranti gan čum un mudž tajās visās (iemesli – tie paši, kas Latvijā). Sevišķi no šīs problēmas cieš Skandināvijas valstis, tā pati Zviedrija.

Tātad – kāpēc gan mēs nevarētu atrast kopīgu valodu ar tiem Patriotiskajiem Spēkiem Eiropā, kas pret šo sērgu cīnās? Kas mums traucē to darīt? Viņu patoloģiskais naids pret citām rasēm un tautām? Šaubos, vai vairumā šo cilvēku tāds pastāv. Viņi taču nedodas, piemēram, uz Āfriku, lai slepkavotu tur dzīvojošos melnādainos pamatiedzīvotājus. Viņiem vienkārši nepatīk imigranti, lai kādai rasei un tautībai tie piederētu. Un, ja vairumā par viņu upuriem kļūst tieši nebaltas ādas krāsas ļaudis, tad tas ir tāpēc, ka tiem jau uz pieres rakstīts, ka viņi nav vietējie, savukārt, piemēram, krievu imigrantu reizēm vizuāli nav iespējams atšķirt no zviedra. Mulsina viņu darbības metodes? Nu labi, mēs varam izmantot citas. Es neesmu vardarbības piekritējs un neaicinu uz to arī citus, tai pašā laikā man neceļas roka un mēle nosodīt tos cilvēkus, kas, novesti līdz izmisumam (līdzīgi kā modžahedi Čečenijā) ir ķērušies pie mietiem un nažiem, lai atbrīvotu savu zemi.

Laiks negaida, Latviešu tautu iznīcina jau ne vairs pa dienām, bet gan stundām! Mūsu varā ir to nepieļaut!

Aivars Gedroics


Komentāri
Alvils  25.11.2007 02:39:38
Taisnība jau ir. Man vienā amīšu interneta forumā kāds zviedrs teica, ka Ausrumeiropa patiesībā ir pēdējās "baltās" zemes pasaulē un lai mēs ļoti uzmanāmies no jebkādiem imigrantiem. Arī Zviedrijā viss esot sācies ar "dažiem viesstrādniekiem". Pie kā tas ir novedis?


Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».