Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Biedrības «Latvietis» paziņojums par parakstu vākšanu
07.05.2008

Paši balsstiesīgie ir vainīgi, ka Latvijā lielākā daļa pensionāru dzīvo zem iztikas minimuma. Šāds stāvoklis ir radies tāpēc, ka visus šos neatkarības gadus vēlētāji ievēlēja sev likumdevējus, kuŗi pieņēma šādu pensiju likumu.

Kāpēc tā ir noticis? Tāpēc, ka vēlētājs ir atļāvies neinteresēties par to, ko dara valstsvīri.

Par savām kļūdām un aplamībām ir jāmaksā. Sekas vienmēr ir tādas, kāda ir mūsu rīcība vai bezdarbība. Cēloņu sekas pastāv neatkarīgi no tā, vai mēs tās atzīstam vai ne, un arī aplamība, ir un paliek tikai aplamība. Patiesība nerēķinās ne ar mūsu pārdzīvojumiem, ne mūsu patiku, ne mūsu nepatiku. Par aplamībām polītikā patiesība atriebjas ar krizi ekonomikā, par aplamībām mākslā – ar trulumu sadzīvē, par aplamībām rūpnieciskajā darbībā – ar katastrofu ekoloģijā. Aplama rīcība vēlēšanās noved pie tā, ka varu ieguvušie ar saviem vēlētājiem nerēķinās, jo ir pārliecināti, ka tie atkal iespaidosies no kārtējās vēlēšanu kampaņas.

Ko darīt? Jāmācās rīkoties pareizi un saprātīgi, nevis paļauties uz kārtējiem solījumiem. Balsot par tiem, kuŗi ieviesa šādu pensiju sistēmu bija nepareizi. Tagad ir jāizmanto izdevība un jāmēģina kļūdu labot. Iesim un parakstīsimies, saprotot, ka tie, kas šobrīd mūs aicina parakstīties, nav labāki par tiem, kas šos likumus pieņēmuši. Viņi to nedara pensionāru dēļ. Viņiem tas ir veids kā tos izmantot un apmuļķot. Iekļuvuši Saeimā, tie turpinās darīt to pašu, ko līdz šim. Viņiem rūp tikai pašu labklājība. Izmantosim viņu savstarpējās cīņas par varu! Pārstāsim būt izmantojamie! Izmantosim viņu vēlmi gūt varu! Parakstīsimies par grozījumiem pensiju likumā, bet vēlēšanās balsosim atbilstoši savām interesēm, nevis skaļajām un uzbāzīgajām reklāmām.

Biedrības «Latvietis»
Priekšsēdis
Jānis Kušķis


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Mirta, Ziedīte
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».