Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Biedrības «Latvietis» paziņojums par krīzi Latvijā
18.01.2009

Šis paziņojums ir pieņemts ar nolūku skaidrot pašreizējās krīzes cēloņus, tās izpausmes un tajā ieinteresētos spēkus.

Mēs dzīvojam valstī, kuras iekārtu sauc par parlamentāro demokrātiju, bet patiesībā Latvijā nav tautas varas. Latvijā ir reāla naudas vara. Aiz katras partijas vai deputātu grupas stāv naudas turētājs. Naudas turētājs savas vēlmes īsteno ar viņam piederošo un pakļauto deputātu starpniecību un palīdzību. To panāk, liekot deputātam pieņemt naudas turētājam izdevīgus likumus.

Naudas turētāji, izmantojot savu ietekmi uz likumdevēju un pašvaldībām, ar nodokļiem, nodevām un citādi no valsts iedzīvotājiem iekasē naudu valsts budžetā. No budžeta, izmantojot valsts pasūtījumus par nesamērīgi dārgām cenām, pildot it kā valstij un sabiedrībai vajadzīgus darbus, naudas turētāji gūst milzīgu peļņu.

Bet, pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, tautas labklājības līmenis cēlās un attīstījās uzņēmējdarbība.

Valstī radās daudz varas nekontrolējamu uzņēmumu un tā rezultātā arī labi pelnošu cilvēku, kuri bija faktiski neatkarīgi no varnešiem un tādejādi samazināja viņu peļņu un iespēju nekontrolēti saimniekot. Tāpēc viņi pieņēma lēmumu pasludināt, ka valstī ir milzīga krīze un vārds «krīze» kļuva par visbiežāk lietojamo vārdu plašsaziņas līdzekļos. Psiholoģiskās apstrādes iespaidā cilvēki un uzņēmēji nobijās un sāka ierobežot savas aktivitātes. Rezultātā daudzi uzņēmumi bankrotē un izdzīvo it kā stiprākais. Patiesais krīzes mērķis ir samazināt varas nekontrolējamo uzņēmumu skaitu, piesavināties izputinātos uzņēmumus, to darbības laukus.

Šādos apstākļos biedrība «Latvietis» iesaka:

  1. personiskās pārdomās pārliecināties un atzīt, ka šajā paziņojumā paustais ir patiesība,
  2. lai savas grūtības nepadziļinātu, izvērtēt to pasākumu un norišu lietderību, kuros jūs iesaista,
  3. meklējiet iespēju iegādāties pārtikas u.c. nepieciešamās preces tieši no zemniekiem un ražotājiem, apejot starpniekus,
  4. zemniekiem ieteicams vienoties vai kooperēties,
  5. tiem, kas jau ir aizņēmušies tik daudz, ka nespēj atmaksāt, iesakām pārdomāt un apzināties savu tagadējo stāvokli, kā tādā nokļuvāt. Atzīt, ka esat vieglprātīgi aizņēmies, neparedzot, ka varat kļūt maksātnespējīgi,
  6. nemēģiniet rast izeju no krīzes tikpat vieglu, kā tajā iekļuvāt un centieties vienoties ar aizdevēju par atmaksas noteikumu maiņu.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».