Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Stāvoklis pasliktinās ar katru mēnesi
17.09.2009

Liela izmisuma un bezcerības atmosfērā Andrejs Eglītis un Lūcija Garūta tomēr atrada spēku tautu orientēt, pie kā meklēt glābiņu. Lūgsna Visaugstākajam – Dievs, Tava Zeme deg – nekļūst par saucienu tuksnesī.

Šovasar iznīcības draudi lielāki nekā 1944. gadā. Ne tikai pamalē, bet visapkārt rēc globalizātoru krīzes nezvērs. Nezvēram slāpst pēc mūsu Tēvzemes valgmes, pēc latviešu dvēseles paliekām. Cilvēki bēg no posta un bojāejas. Latviešu tautas iznīcināšanai kā sēru karogs pa priekšu iet lingvistiskā eitanāzija. Lielāki un mazāki vadonīšu jau daudzus gadus savu runu leksikā likvidējuši vārdus latviešu tauta. Gadās arī tādi, kas runā Latviju aplaimot ar 25 miljoniem svešu apdzīvotāju. (Krustpunktā 12.08.)

Kur ir šodien Dižais Vaidelotis, kur tautas dzejdari un komponisti? Tiem tāpat kā 1944. gadā vajadzētu saukt pret Debesīm: Dievs, Tavai Latviešu Tautai pilienu pa pilienam nolaupa visdārgāko, nolaupa dzīvību--- Viņu nav.

Ko darīt?

Mūsu tautai nav citas glābšanās iespējas kā lūgt Dieva žēlastību, izlūdzoties viņa palīdzību ar visu Kristīgo Baznīcu draudžu atbalstu. Saldus Sadraudzīgā biedrība (SSB) aicina visas Latviešu biedrības pievienoties mūsu lūgumam kristiešu draudzēm, lai kopīgi, ilgi un pacietīgi lūgtu Dievu par latviešu tautas pasargāšanu no bojāejas, genocīda izbeigšanu, garīgu atdzimšanu.

Praktiski tas varētu izpausties tā, ka ikvienā dievkalpojumā atsevišķas 5-10 minūtes būtu veltītas aizlūgumam; lūgšanām par latviešu tautas izdzīvošnu, nejaucot šo lūgšanu bloku kopā ar aizlūgumiem, kuros cilvēki lūdz Dieva palīdzību personiskās un sadzīviskās problēmās.

Apzinoties latviešu tautas ārkārtas stāvokļa nopietnību lūgsimies ilgi, pacietīgi, atkārtoti. Dievs Kungs mūsu lūgšanos uzklausīs. Lūgsim, lai mūs uzklausa un pievienojas arī ļaudis, kas stāv ārpus draudzēm, kam 5. baušļa pārkāpšanas traģēdiju sakarā ar latviešu tautas iznīcināšanu ir aizēnojušas ikdienas rūpes.

Paliekam pārliecībā, ka mūsu vēstule ar lūgumu Kristīgo baznīcu draudzēm tapusi ar Dieva ziņu un gādību.

Lūdzam Jūsu pretimnākšanu

SSB priekšsēdētājs: / A. Balceris. /
Protokolists: / E. Ābuls /
kontakt. tālr. 63821391, 29885727


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Fanija, Vēsma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».