Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Globalizācija
15.10.2009

Globalizācija, kosmopolītisms nav nejaušs modes kliedziens lielākajā daļā sabiedrības. Tas ir mērķtiecīgs un neatlaidīgs darbs pie sabiedrības noskaņojuma manipulācijas, ko nodrošina kosmopolītu un plutokrātu nauda un kuras mērķis ir šo naudu sagrābt arvien vairāk un vairāk. Nav noslēpums, ka «masu» kultūra kultivē tieši šo mērķi – iegalvojot gan pieaugušajiem, gan vēl nenobriedušiem jauniešiem (kas, protams, ir vissāpīgāk), ka galvenais ir nauda, nav nozīmes, kādai nācijai, rasei tu piederi, jo «visi taču ir vienādi». Noniecinot individualitāti, nacionālo pašnoteikšanos, tiek radīta sabiedrība, kas kalpo naudai, nevis nauda kalpo cilvēkiem kā preču - pakalpojumu maiņas, līdzekļu uzkrāšanas līdzekļi. Transnacionālās kompānijas uzspiež savu gribu ne tikai valstu valdībām, bet arī katram patērētājam atsevišķi, izmantojot pieaugošo globalizāciju, tā iekļūst mājās pat pie mazākā ganiņa. Transnacionālās kompānijas jau ilgi kā vairs neuzstājas tikai kā kompānijas, tās, pateicoties savai naudai, diktē noteikumus to šūpuļvalstī – Amerikas Savienotajās Valstīs, bet ASV savukārt valstu (un ne tikai) līmenī mēģina to darīt visai pasaulei. Šī valsts, kas celta uz vergu tirdzniecības, indiāņu nodzirdīšanas, atklātas slepkavošanas un laupīšanām un kuras pamatā ir ielikta žīdu ideoloģija par naudas visvarenību un līdzekļu nešķirošanu tās iegūšanai, mēģina uzkundzēties visai pasaulei. To var vērot biežajos apvērsumos dažādās pasaules valstīs. Uzkundzēšanās pamatā pat nav varas pārņemšana vai sava karoga pacelšana virs citas valsts varas simboliem, bet galvenokārt nodrošināt izdevīgus apstākļus transnacionālajām korporācijām gūt peļņu un pumpēt naudu no kārtējās valsts. Nav svarīgi pat, ka valstī sākas nekārtības, nabadzība u.t.t., galvenais, lai pie varas būtu kāds, kurš ir ASV kompāniju peļņas garants.

Kā līdzeklis minēto mērķu sasniegšanai tiek izmantota tā pati nauda – ASV dolārs, kas ir izplatītākā valūta, bieži pat izplatītāka par nacionālo valūtu daudzās jaunattīstības valstīs, un tam par pamatu min dolāra stabilitāti. Bet izdaudzinātā dolāra stabilitāte un augstā vērtība ir mīts. Pēc ekonomiskās teorijas tam nav pamata, jo ASV iekšējais un ārējais parāds ir šausmīgi liels, arī tirdzniecības bilance ir negatīva un tekošais konta deficīts nepārtraukti pieaug. Pie šādiem lielumiem pašregulējošai pasaules ekonomikai vajadzētu nodrošināt dolāra kursa kritumu, līdz situācija starp valstīm izlīdzinās, bet tā nenotiek, jo dolāram šādi likumi nav rakstīti, tas ASV hegemonijas dēļ tiek uzturēts stiprs un tas ir priekšnosacījums citu valstu apzagšanai, jo par šo zaļo papīrīti tiek iegūtas dažādas vērtības. Visvienkāršākā shēma ir, naudas līdzekļiem plūstot no attīstības valstīm uz «attīstītajām» valstīm par vienu cenu (procentu likmi, zemu) un plūsma atpakaļ par pavisam citu (augstāku) cenu, tādējādi nabadzīgās valstis kļūt vēl nabadzīgākas, bet bagātās – vēl bagātākas. Protams, var oponēt par ieguldījumu risku utml, bet fakts ir tāds – jo vairāk nabadzīgo valstiņu skar globalizācija, jo vairāk naudas no tās izpumpē. Kādas te var būt domas par attīstību, tikai par milzīgiem parādiem, tādiem, kādi bija un ir Latīņamerikas valstīm. Augļošana, vēsturiski žīdu rūpals, ir pārtapusi par globalizācijas karogu. Mēs, latvieši, varam stāties pretim šim globalizācijas un kosmopolītisma uzbrukumam, šim mērim, kas nokauj valstu pašnoteikšanos, nacionālo būtību. Tā nav jauna lieta un to saista ar mūsdienās nopeltām organizācijām (Vācijas nacionālsociālistiskā partija, «Pērkonkrusts» un tā priekšgājējorganizācijas), tomēr tā ir balstīta uz brīvu izvēli. Tie ir veikalu, uzņēmumu saraksti, sadalīti pēc īpašnieku vai vadītāju tautības (izceļot latviešu uzņēmumus, nevis sveštautiešu, kas varētu izsaukt vēršanos pret tiem kā reiz Vācijā). Tas ir veids, kā latvietim būt drošam, pie kā viņš iepērkas, un izvēlēties latviskas izcelsmes preci vai maksāt latviskas izcelsmes kapitālam - tāpat kā runāt latviešu valodā, jo materiālu vērtību un kapitāla pasaule ir vēl viena dzīves joma, kuru tāpat kā valodu vajag kopt latvisku. Atļaujos pat teikt, ka šī dzīves joma patlaban ir tā, kurai jāpievērš visvairāk uzmanības, jo to visvairāk ir skārusi globalizācija, tāpēc ka tā ir cionistu hegemonijas pamats: bez naudas un kapitāla viņi pasaulei nespēs uzkundzēties.

Uldis Miglāns


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».