Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Praktiski domājot...
10.02.2010

Esmu praktiski domājošs TAUTSAIMNIEKS, tāpēc atļaušos paskatīties uz tematu, cenšoties izvairīties no kaislībām. Auto aprīkošana ar dažāda veida piekarītēm, uzlīmītēm un uzstatnīšiem un standartiem, karodziņiem ir jauka lieta, ar ko autoīpašnieks vai lietotājs grib izcelties citu braucēju vidū .Tā ir jauka INDIVIDUALITĀTES izpausme, un kā tāda tā ir apsveicama. Tomēr starp braucot šūpojošos plastmasas «ģindenīti» un vējā plīvojošu karogu ir liela atšķirība. Karogs, ja tā ir valsts simbolika, nevis dzimtas aristokrātisma apliecinājums, tiek īpaši godāts un ar attiecīgās valsts likumiem aizsargāts, tā lietošanai nosakot īpašu kārtību. Starptautisko tiesību nopietnākie autori–apkopotāji, kā piemēram Openheims sava 12–it sējumu autordarbā nav pagājis garām valstu simbolikas tematam, uzsverot, ka draudzīgas valstis, stājoties DIPLOMĀTISKĀS ATTIECĪBĀS automātiski, precīzāk – unconditionally, uzņemas saistības pretējās puses valstisko simboliku cienīt un tās lietošanas kārtību ievērot un godā turēt.

Bija sen jau jātop arī Latvijas normatīvam aktam, kas noteiktu ne tikai sava, bet jebkura nacionālā karoga, ģērboņa, standarta lietošanas kārtību Latvijas Republikā. Varu droši apgalvot, ka Krievijas Federācijas Prezidenta standarta pakaļdarinājuma lietošana Latvijā būtu naidīga provokācija, kuru mūsu tiesībsargājošām struktūrām būtu jāizskauž un jāsoda, kaut vai ar nopietnu naudas sodu.

Diemžēl, ne šāda likuma, ne normatīvā akta nav. Tomēr tas netraucē izpildvarai normatīvu vai regulu veidā iejaukties ikdienas praksē un iedibināt kārtību. Bezkaislīgi varu apgalvot, ka LATVIJAS PILSONIM, kurš vēlas savu auto izdaiļot ar KRIEVIJAS VALSTS KAROGU, motivējot to ar mīlestību pret Puškinu, būtu jāsaņem atļauju Krievijas Vēstniecībā. Vienkārši tādēļ, ka, piemēram, dzērumā viņa izraisīta avārija ar traģiskām sekām zem Krievijas karoga, mestu ēnu un netieši norādītu, ka KRIEVIJA KĀ VALSTS ir bīstamu dzērāju kopums. Gluži līdzīgi, kā nesen zem LATVIJAS KAROGA ĪRIJĀ IZRAISĪTĀ AVĀRIJA ar nāves gadījumu. Neiejaucoties DIPLOMĀTISKĀ DIENESTA tiesībām lietot savas valsts karogu, kas vienmēr tiek regulētas, pašdarbība šai lietā ir ierobežojama gan par labu valstij, simbolikas turētājai, kā arī valstij, kur šo simboliku patvaļīgi lieto.

Atgriežoties pie Puškina, atcerēsimies ar smaidu un tomēr, ka šāds motīvs ir tuvu tam, lai to saskaņotu ar Etiopijas interesēm, no kurienes cēlušies dzejnieka senči. Bet, ja šeit var pasmaidīt, tad lietot Krievijas karogu aiz mīlestības pret virkni slaveno KRIEVU KOMPONISTU, būs aizvainojoši IZRAELAI, kā vēsturiski kliedētai tautai, bet TAGAD SUVERĒNAI NĀCIJAI savā teritorijā! Ar to es gribu teikt, ka jautājums stāv tālu pāri sadzīviskai tematikai un pilsoniskās vides strīdiem.

Tomēr ir vēl temata otrā – praktiskā puse. Karodziņa lietotājs būtībā vai nu VILTO DIPLOMĀTA TIESĪBAS, vai arī ar savu rīcību aicina viņu, kā VIESI apkalpot un izrādīt tam lielāku uzmanību, AR LIELĀKIEM IZDEVUMIEM, lai nepieļautu, ka viņam, svešā valstī nodara pāri, bet gan, lai tam rada papildus KOMFORTU. Bet par komfortu, kā jebkuru komercpakalpojumu, JĀIZVIRZA MAKSAS NOSACĪJUMI! Nepilsonim tai būtu jābūt maksai proporcionāli deklarētajam uzturēšanās laikam Latvijā, Latvijas pases turētājam vismaz trīskāršotai, jo šāda simbolika RADA VIRSIZMAKSAS LUKSUSA TIESĪBU LIETOŠANAI BEZ NOPIETNI PAMATOTA IEMESLA. Šādas izmaksas neizbēgami izpaudīsies gan uz ceļa, gan stāvvietās, gan PĀRĒJIEM SATIKSMES DALĪBNIEKIEM, dodot priekšrocības ārzemniekam, nemaz nerunājot par kārtības uzturēšanas dienestiem.

Nobeidzot par karodziņiem, gribu uzsvērt, ka to lietotājiem, samaksājot tiem UZLIEKAMO nodevu arī rakstiski jāapliecina, ka publicējot viņu sarakstā, bez kura nav iespējams pārbaudīt,vai viņš ir likumīgs šo tiesību lietotājs, viņš atzīst, ka ar to netiks pārkāptas viņa CILVĒKTIESĪBAS, bet gan STIPRINĀTA VIŅA CILVĒKTIESĪBU AIZSARDZĪBA!

Vienlaicīgi arī jānosaka, ka starptautiski nozīmīgu pasākumu laikā, kā,piemēram OLIMPISKĀS SPĒLES VANKŪVĒRĀ vai nākotnē LONDONĀ, SOČOS u.t.t. atļauts lietot olimpiādes rīkotājas valsts trīsstūra standartu–karodziņu vai valsts karodziņu ar apsveikuma, cildinājuma, aicinājuma uzrakstu pie tā. Tāpat jāatļauj bez ierobežojumiem lietot VALSTU NACIONĀLĀS TAPŠANAS DIENĀ attiecīgās svinētājvalsts jebkura izmēra karogus ar nosacījumu ,ka tie nebūs izmērā lielāki par Latvijas valsts karogu, lai neaizēnotu to. Un varbūt vēl citos ārkārtas gadījumos.

Kas attiecas uz Georgija lentītēm, tad lielākā daļa ar tām apbalvoto atrada savu nāves vietu Sibīrijas un Polāro ziemeļu vai Tālo austrumu Krievijas BOĻSEVISTISKI STAĻINISKAJĀS NĀVES NOMETNĒS. Turpat, kur gāja bojā arī mūsu tautiešu tūkstoši.

Būtu jauki, ja aiz cieņas pret krievu tautības LATVIJAS pilsoņiem mūsu valstī oficiāli noteiktu Georgija lentesVaroņu upuru piemiņas dienu. Ar to arī visas impēriskās provokācijas ar šīs lentas izmantošanu būtu sakārtota.

Speciāli www.latvietis.lv

Ojārs Blumbergs

Komentāri
Leonards Inkins  10.02.2010 12:38:51
2009. gada 9. maijs, Akmens tilts Rīgā. Atbrīvotāji nāk...!
Visu video varat aplūkot pasūtot www.latvietis.lv DVD «Padlatvija»

Leonards Inkins  11.02.2010 08:19:07
Krievijas cars viesojoties uz kāda kara kuģa piegāja pie jūrnieka, kurš stāvēja ierindā, un jautāja: Ko tu domā par mūsu divgalvaino ērgli? Jūrnieks neminstinoties atbildēja - kroplis! (урод) Jūsu Augstdzimtība...

Andris  13.02.2010 18:39:11
Krievijas simbols ir divas sejas.


Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Ginta, Gunda, Gunta
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».