Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Zaiga Kosjakova meklē savu vectēvu
17.05.2010

Jūtos ļoti aizkustināta par biedrības «Latvietis» vēlmi mums palīdzēt, mēs ļoti ceram uzzināt pēc iespējas vairāk informācijas par mūsu vectēvu Arvīdu Mici. Pēc vecmāmiņas stāstītā (Marija Mice), vectēvs pirms kara strādāja Cīzē. Tā kādreiz esot saukta tagadējā Rīgas kuģubūvētava. Vinš ir bijis to gadu Latvijas augumā raženākais cilvēks.

Vectēvu iesauca leģionāru rindās, kur viņam tika uzticēti mehāniķa pienākumi (tā teica vecmāmiņa). Vectēvs ir dzimis 1909. gada 26. jūnijā. 1934.gada 18. novembrī viņš aprecēja Mariju Bandoni. Tā tika dibināta Miču ģimene, kurā pasaulē nāca četri bērni Aina, Jānis, Ēriks un Daina. Kad 1944. gada ziemā Vācu karaspēks atkāpās, vecmāmiņai tika izteikti vairāki piedāvājumi pārcelties uz dzīvi Vācijā . Viņa no šiem piedāvājumiem atteicās, jo negribēja saviem bērniem atņemt Dzimteni. Neskatoties uz visiem likteņa sitieniem viņa nenolaida rokas un pati uzcēla māju kur to pirms kara gribēja uzcelt Arvīds.

Nu jau 9 gadi kā nav arī vecmāmiņas...

Pievienoju dažas no visu fotogrāfiju klāsta (klikšķiniet uz tām, lai aplūkotu pilnā izmērā):

  

  

  

  

 

Zaiga Kosjakova

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».