Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Biedrības «Latvietis» paziņojums
08.07.2010

Biedrība «Latvietis» izsaka atbalstu 1. jūlija gājiena organizētājam Uldim Freimanim un visiem, kas tajā piedalījās.

Plašsaziņas līdzekļi jau 20 gadus cenšas iestāstīt, ka Latvija esot tiesiska, neatkarīga un demokrātiska valsts, taču notikušais liecina par pretējo. Līdzībās runājot – 80to gadu beigās un 90to gadu sākumā mums ļāva paspēlēties smilšukastē, celt smilšu pilis un vizināties ar rotaļu auto, un mēs iedomājāmies, ka tas ir pa īstam, bet šī gada 1. jūlijs pierādīja, ka tā bija tikai viltīga krāpšana.

Pēc notikušā plašsaziņas līdzekļi un varas pārstāvji apspriež un diskutē par daudz ko, bet apzināti ignorē būtisko un tas ir – šo gājienu ir atļāvusi tiesa, bet valsts vara, sākot ar Prezidentu, beidzot ar ierindas policistu atļaujas nepildīt tiesas lēmumu un ar to atklāti dižojas. Šādi rīkojoties, rodas precedents un negatīvs piemērs, kā rīkoties valsts ierēdnim, ja tiesas lemtais nesakrīt ar viņa vēlmēm. Notikušais ir pierādījums tam, cik patiesībā tiesiska, neatkarīga un demokrātiska ir šī valsts.

Aicinām latviešus izdarīt pareizus secinājumus un, neskatoties uz valsts varas prettiesisko rīcību, nenolaisties līdz tādam līmenim, bet pildīt tiesas lemto, lai arī kāds tas būtu.


Biedrības «Latvietis»
priekšsēdis Jānis Kušķis
2010. gada 7. jūlijā

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».