Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2012. gada 2. janvāris - «Par pienākumiem, tiesībām un demokratiju»
02.01.2012

«Vai zini kādēļ man ir tiesības braukt ar savu auto pa pilsētu ielām un valsts autoceļiem? Tādēļ, ka es esmu uzņēmies pienākumu ievērot ceļu satiksmes noteikumus, Līdz brīdim, kamēr es šo pienākumu nebiju gatavs uzņemties, man šādu braukšanas tiesību nebija.

Vai zini, kādēļ ārstam – ķirurgam ir tiesības pārgriezt ķermeņa audus bezpalīdzīgam, narkozē guļošam cilvēkam un, veicot dažādas operācijas, bieži vien stundām ilgi darboties sava operējamā pacienta ķermeņa iekšienē? Tas ir ne tikai tādēļ, ka ķirurgs ir uzņēmies pienākumu šim cilvēkam veikt nepieciešamo operāciju, bet arī tādēļ, ka viņš ir uzņēmies šo operāciju veikt atbilstoši pareizai metodikai, ievērojot visas aseptikas un antiseptikas prasības un noteikumus. Cilvēks, kuŗam nav ķirurga profesijai nepieciešamo zināšanu, nevar uzņemties ķirurga pienākumus un viņam nav tiesību operēt cilvēkus.»

Raidījumā piedalās Raimonds Kreicbergs un Leonards Inkins. Raidījumu vada Alvils Bērziņš.

Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.



Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Jadviga, Laura
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».