Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Vai vienam cilvēkam ir ietekme?
31.10.2012

   Bieži ir dzirdams apgalvojums, ka viens cīnītājs pret vairākiem neko nevarot panākt. Sevišķi -  ja problēmsituācija ir laidusi dziļas saknes sabiedrības uzskatos. Ar kādu pavisam vienkāršu piemēru no dzīves (pēdējo dienu notikums) es vēlētos pierādīt pretējo.

   Gadījās man strādāt ar kādu tūristu grupu no Krievijas. Ar grupu ceļojumiem ir tā, ka vairumā gadījumu viņu ēšanas laiks un vietas ir laicīgi rezervētas. Grupas ir grupas. Tas nav tā, ka pāris cilvēku ieskrien kādā ēstuvē un izēd to tukšu... Ja negaidīti kādā vietā uzrodas cilvēki grupā - viesmīlis var dabūt skriet uz kūti pēc olām... Bet stāsts nav par to. 
   Pusdienās bija garšīgs ēdamais, kas sastāvēja no cūkgaļas. Un izrādās, ka viens no viņiem, būdams musulmanis, cūkgaļu neēd. Neēd un viss. Un dabūja ko citu.  Vēl vairāk - nākošajā ēdienreizē visi, atkārtošu - VISI - ēda vistu. Vienkārša iemesla dēļ. Ēstuve visiem gatavo ko vienu. Bet viens no viņiem neēd cūkgaļu. Visi pakļāvās vienam. Pakļāvās un nepīkstēja. 
   
   Nu, vai viens var mainīt vidi sev apkārt? Vai apgalvojums «Es jau neko tāpat nepanākšu» nav vienaldzīgi gļēvulīgs?
Jā, un uzsvēršu vēlreiz - runa nav par cūkgaļu vai musulmaņiem. Runa ir par mums un mūsu attieksmi.
 
 
 
Kaspars Bērziņš 

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Ginta, Gunda, Gunta
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».