Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Dokumentālā filma «Nodevība»
21.10.2013

 Cik pastāv cilvēce, tik pat pastāv arī nodevība.

 «Šī filma nav apsūdzība un nav arī grēksūdze», filmas ievadā saka tās veidotājs Leonards Inkins. Dokumentālā filma ir veidota kā saruna, tajā katram tās dalībniekam tiek uzdots viens jautājums; «Kas ir nodevība?»

 Noskatoties filmu, kļūst skaidrs, ka pārdomas un skarbā dzīves pieredzē gūtās atziņas, ko pauž cilvēki filmā, liek mums domāt ne tikai par jēdziena skaidrojumu, bet arī par daudz ko citu, kas saistās ar nodevību -- par uzticēšanos, meliem, zaudētām cerībām, pat muļķību. Mums jādomā arī par to, cik sāpīga ir cilvēku saskare ar nodevību, kā nodevība maina cilvēku dzīves, kādas pēdas cilvēku dvēselē tā atstāj. Filmai cauri vijas arī mūžsenais jautājums, vai nodevību var piedot, vai to var aizmirst.

 Dziesminieks Valdis Atāls saka, ka nodevība ir visdārgākā prece, filmas motīvs mākslinieciski atklāj vēl vairāk, tajā Mātes Latvijas tēlu, mūzikai un smiekliem skanot, aizklāj naudas zīmes, atklājot nodevības seku skumjo ainu un emocionāli rosinot skatītāju meklēt kopsakarības un secināt.

 Asociācijas raisās ne tikai skatītājiem, bet arī filmas dalībniekiem, tiek pieminēts patriotisms, globālisms, valsts intereses, dzimtenes mīlestība, sakāmā ir sakrājies daudz, saruna turpinās. Filma nesniedz atbildes uz visiem jautājumiem. Filma liek domāt.

Filmā «Nodevība» piedalās:
kardināls Jānis Pujats,
pretošanās kustības dalībniece Lidija Lasmane Doroņina,dziesminieks Valdis Atāls,
Okupācijas muzeja administrātors Jānis Atis Krūmiņš,
pretošanās kustības dalībnieks Konstantīns Pupurs,
RLB Tautas dzīvā spēka pētniecības centra vadītāja Ilva Duļevska,
grāmatas «Būt latvietim» autors Jānis Miezītis.

Filmu iespējams pasūtināt jaunajā biedrības «Latvietis» e-grāmatnīcā «Būt latvietim»


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Fanija, Vēsma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».