Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2013. gada 21. oktobra raidījums «Būt latvietim». Garīgums.
21.10.2013

Pēdējā laika notikumu apskats: notikusi L. Inkina filmas «Nodevība» pirmizrāde, drošības policija interesējas par biedrību «Nacionālais Spēks», kas 18. oktobrī rīkojusi akciju Grieķijas nacionālistu partijas «Zelta Rītausma» atbalstam, Lietuvā uz laiku pārtraukts raidīt prokremlisko «Pirmo Baltijas kanālu» pēc tajā demonstrētā raidījuma, kuŗā rādīta melīga informācija par 1991. gada notikumiem Viļņā.

Raidījuma galvenais temats ir par to, kā visvairāk trūkst cilvēkiem - par garīgumu un par tā pretstatu - materiālisma kultu. Kāpēc notiek vērtību maiņa un garīgumam vairs nav vietas cilvēku dzīvē? Raidījumā tiek spriests gan par to, vai vajadzētu rādīt dievkalpojumus televīzijā, gan par to, kā baznīcas sludināja Dieva vārdu padomju okupācijas laikā. Tiek uzdots jautājums, kas ir grēks, tiek runāts par cilvēku labajiem darbiem. Vai labs darbs ir labs vienmēr, arī tad, kad tā galvenais nolūks ir bijis iemantot kāda labvēlību vai iegūt labumu sev? Meklējam atbildes kopā!

Piedalās kardināls Jānis Pujats, Leonards Inkins un raidījumu vada Alvils Bērziņš.







Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Mirta, Ziedīte
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».