Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2013. gada 9. decembra raidījums «Būt latvietim». Inteligence.
09.12.2013

Vispirms atskatāmies uz pēdējā laika notikumiem. Pēc Zolitūdes traģēdijas beidzot tiek pievērsta uzmanība gan daudzu ēku sliktajam stāvoklim, gan it kā pēkšņi atklātajam faktam, ka, piemēram, ugunsdzēsēji saņemot atalgojumu, kas neesot cilvēku cienīgs. Varbūt arī citās jomās ir tikai ārējais spožums, aiz kura slēpjas plaisas un netīrība? Latvijas politikā atgriezies Šlesers - tas pats, kura «savārītas ziepes» valsts vēl joprojām «strebj». Viņš kļuvis par «Vienoti Latvijai» priekšsēdētāju un paziņojis, ka grib veidot valdību, kas varētu sēdēt pie viena galda ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Runājam arī par piketu Nila Ušakova atbalstam un par to, kurā pieprasīja viņa atkāpšanos. Paskaidrojam un parunājam par biedrības «Latvietis» vēstuli Saeimai, kurā liekam aizdomāties, ka varbūt drīz mūsu himnu Eiropa uztvers kā naida kurinošu.

Raidījuma galvenajā tematā padomāsim par inteliģenci un intelektuāļiem. Kā izpaužas inteliģences patriotisms un vai tas vispār pastāv, un cik tas no inteliģences puses ir vajadzīgs? Kas ir inteliģence un intelektuāļi? Varbūt tas ir padomju laika ieviesums? Varbūt latviešu tagadējā inteliģence ir visas pasaules pilsoņi un tautieši vienkārši seko viņu piemēram? Varbūt intelektuāļi ir lielākie nodevēji? Vai varbūt tomēr - mums katram jāsāk pašam ar sevi un jālabojas vispirms pašam, nevis jāskatās uz citiem kā piemēru?

Raidījumu vada Alvils Bērziņš, raidījumā piedalās Gvido Ikaunieks, Ināra Randere un Guna Puriņa.

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».