Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 10. februāra raidījums «Būt latvietim». Latviskā dzīvesziņa. Laika gaitā veiktās izmaiņas kalendārā. Saules gadskārta.
10.02.2014

Šajā raidījumā turpināsim runāt par latviskumu un tam atbilstošu mācību saturu. Kas ir latviskā dzīvesziņa? Ar kādām metodēm iemācīt cilvēkiem jēgpilni dzīvot? Kuri ir tie, kas apzinīgi neaudzina cilvēkus, kuri caur sajūtām iemācītos kvalitatīvi domāt, izprastu sevi un savu nozīmīgumu dzīvē? Kādi svētki un atzīmējamās dienās pieder pie latviskas dzīvesziņas? Kad tie ir svinami un kas ir pielikts klāt vai atņemts mūsu senču kalendāram? Ar ko izskaidrot fenomenu, ka Jāņi faktiski ir vienīgā no 8 gadskārtām, kas palikusi mūsu apziņā un kuru mēs vēl svinam? Kā vērtēt Jāņu svinības Daugavas malā, Krastmalā? Kā apvienot latvisko dzīvessziņu ar mūsdienu neizbēgami moderno vidi? Vai ir kaut kas kopīgs Rainim ar Puškinu un Šekspīru?

Raidījumu vada Edgars Kramiņš, tajā piedalās nodibinājuma «Māras loks» iniciatore un dibinātāja Irēna Saprovska.

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Jadviga, Laura
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».