Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 5. maija raidījums «Būt latvietim»
05.05.2014

Svarīgākie notikumi, mūsuprāt, šoreiz ir raksts Vācijas ziņu portālā par Latvijas nepilsoņiem un to, vai tiešām tie Latvijā ir apspiesti. «Stūra mājā» atvērts muzejs, un par to izrādīta liela interese. Inese Vaidere lūgusi ierobežot 9. maija svinības.

Raidījuma pirmais temats - «zaļie cilvēciņi». Vai Latvija spēj no tiem aizsargāties? Kā, iespējams, izvērstos notikumi pie mums, ja pie mums izveidotos Ukrainas situācija? Vai Latvijas vara būtu spējīga tikt ar līdzīgām problēmām, no kādām veidojās šī brīža situācija Ukrainā? Ko par šādu sižetu Latvijā saka Saeimas deputāte un valodniece Vineta Poriņa un rakstnieks Alfrēds Zelčs?

Otrais galvenais temats mūsu raidījumā ir tas, kā Latvijas valsts izrēķinās ar tai neērtiem cilvēkiem. Šoreiz par šādu cilvēku valsts uzskata Leonardu Inkinu. Vai viņam piedēvētā naida kurināšana tiešām bijusi ar nolūku un vai vispār konkrētā gadījumā ir iespējams radīt naidu? Kā izskaidrot to, ka līdz šim nav sodīts vēl neviens, kas cenšas destabilizēt Latviju, taču tiesā patriotiskus latviešus par to, ka kaut kur ievietots tikai kāds citāts no raksta, kas pieejams daudzviet citur internetā?

Piedalās Leonards Inkins, Ināra Randere, raidījumu vada Alvils Bērziņš.







Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».