Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 10. novembra raidījums «Būt latvietim»
10.11.2014

Raidījumu vada Edgars Kramiņš, uzaicināta bijusī izglītības ministre Ina Druviete. Ar kādām domām sagaidām valsts svētkus? Vai un kā tos svin krievvalodīgajās skolās? Kā tos svin Druvietes ģimene? Ko viņa saprot ar jēdzienu «latviskums»? Sveša kultūra vai atšķirīga kultūra? Ko ir darījusi «Vienotība» izglītības jomā? Ko īsti vēlas skolotājs? Kāpēc notika izglītības ministra maiņa? Vai ministram obligāti jāiet caur «vēlēšanu sietu»? Bezpartijisks ministrs – vai tas ir labs princips? Izcili skolotāji, ļoti labi un labi skolotāji, bet ko darīt ar tiem, kas ir viduvēji un slikti? Kā atšķirt sliktu no stingra skolotāja?

Raidījuma 2. daļā tiek sniegtas atbildes uz iesūtītajiem klausītāju jautājumiem. Mājas apmācība – kā to vērtēt? Humānās pedagoģijas idejas. Mazās pagastu skolas – kā tās saglabāt? Sākumskola: no 1.-4. vai 1.-6. klasei? Vidējai izglītībai jābūt obligātai? Arodskolu pārveidošana kompetences centros – ko tā dod? Algas pieaugums – kādam tam būtu jābūt? Augstskolu programmu saturs – kāds tas ir un kā to ietekmēt? Kā vērtēt Rinkeviča paziņojumu par viņa seksuālo orientāciju? Junkura rīcība un sabiedrības reakcija uz to. Amerikas izglītības modelis – vai tas der Latvijai?







Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».