Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 1. decembra raidījums «Būt latvietim»
01.12.2014

Raidījumu vada Alvils Bērziņš. Piedalās vēsturnieks Ritvars Jansons, Jānis Saulītis un Leonards Inkins. Temats – čeka un tās pastrādātie noziegumi.

Ja kāds rīkojas «saskaņā ar likumu», vai tas viņu atbrīvo no atbildības un soda? Kas līdz šim ir darīts VDK darbības pētīšanā? Kā un kā kontrolēja čeka? Par ko tajos laikos sodīja cilvēkus? Kāda ir bijusi LKP loma VDK darbībā? Čekisti Rīgā un čekisti Maskavā. Vai Edmunds Johansons nebija jāsoda? Kāpēc tika izveidota TSDC komisija, vai tai pietiek finansējuma? Kur ņemt trūkstošo naudu? Pastāv negribēšana ieskatīties «vēsturei acīs». Vai jālūdz tautai ziedojumi VDK darbības izpētei? Ko var panākt ļoti daudzi cilvēki, katrs ziedojot nelielu summu naudas? Mūsu politiķi nevēlas izglītot tautu. Vai var vienlaikus pētīt čekas noziegumus un aicināt uz valsts svētkiem bijušos čekistus? Kas ir paveikts komisijas 20 gadu darba laikā? Vai Georgam Andrejevam jābūt «vienīgajam» čekas aģentam? Ko nozīmē apzināta sadarbība ar čeku? Cik ir tādu cilvēku, kurus tiešām interesē čekas maisu saturs? Kāpēc skolēni tik slikti zina Latvijas vēsturi? Ko ārzemēs cilvēki zina par komunistu izdarītajiem noziegumiem?







Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».