Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 8. decembra raidījums «Būt latvietim»
08.12.2014

Raidījumu pēdējo reizi vada Latvijas Nacionālās Skolotāju savienības vadītājs Edgars Kramiņš. Sākumā skan intervijas fragments ar Žaneti Jaunzemi-Grendi par to, kas darīts, lai ieaudzinātu tautā Patriotismu. Saruna par patriotismu un kultūru, un mums pašiem. Ciemiņi – Imanta Ziedoņa fonda vadītāja Žanete Jaunzeme-Grende un tā valdes loceklis Jānis Holšteins-Upmanis.

Vai pareizi ir nodalīt kultūras un izglītības ministriju? Ar ko nodarbojas Ziedoņa fonds «Viegli», kas ir Ziedoņa muzejs? Kam dodama priekšroka – Rainim vai Aspazijai? Vai iespējams rīkot koncertus «Gaismas pilī»? Kur var atrast Imanta Ziedoņa statueti? Vai mēs, cildinot padomju varai paklausīgo Ziedoni, neaizmirstam tos rakstniekus un literātus, kas cīnījās pret PSRS režīmu? Kam būtu jākopj mirušo dzejnieku un rakstnieku kapi? Kā uztvert digitāla muzeja jēdzienu? Ko var darīt Imanta Ziedoņa vasarnīcā? Apbalvojums «Laiks Ziedonim». Kas ir «vizionāri»? Ko mēs zinām par «Jauno gaitu»? Kā vērtēt LNB vadītāja Andra Vilka paveikto? Kādus diskus ir izdevis Holšteins-Upmanis? Kas notiek «burziņā»? Kāpēc tiek rīkots stāvkoncerts? Kā var dabūt biļetes uz koncertiem? Kā var atbalstīt fonda «Viegli» darbību?







Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Jadviga, Laura
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».