Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Par Linarda Grantiņa apcietināšanu
29.08.2015

23. jūlijā Liepāja apcietināts Trīszvaigžņu ordeņa kavalieris, kustības «Helsinki-86» dibinātājs Linards Grantiņš. Pret viņu, līdzīgi kā pret biedrības «Latvietis» dalībnieku Leonardu Inkinu, ierosināta krimināllieta par nacionālā naida kurinašanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu - datoru. Viņš savā interneta mājaslapā www.tautastribunals.eu vērsies pret cilvēkiem, kuŗus uzskatījis par Latvijai un latviešiem naidīgiem, virtuāli piespriežot tiem nāvessodus. Varbūt nejauši, bet tieši Linards Grantiņš pārsūtīja Izraēlas vēstniecei fragmentu no Leonarda Inkina publicētā teksta, par kuŗu viņu tagad tiesā. 3. septembrī notiks jau piektā tiesa..

Biedrībai «Latvietis» nav pieņemamas metodes, ar kādām L. Grantiņš tika apcietināts (spārdot kājām, salaužot roku), kādi ir L. Grantiņa dzīves apstākļi cietumā (netiek sniegta medicīniskā aprūpe - gan salauztās rokas, gan izkaisītās sklerozes ārstēšanai). Ja šobrīd tā izturas pret Grantiņu, nākotnē tā izturēsies pret jebkuŗu patriotu, kuŗš būs kļuvis varai neērts.


Biedrība «Latvietis»

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Fanija, Vēsma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».