Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Vēstule NEPLP par «čekistu dienas» koncerta translēšanu «PBK»
30.12.2015

Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei

2015. gada 20. decembrī Latvijā translētajā Krievijas televīzijas kanālā «PBK» tika rādīts koncerts, kas veltīts Krievijā svinētajai «Valsts drošības organu darbinieka dienai», tautā sauktai par «čekistu dienu». 1917. gada 20. decembrī tika dibināts komūnistiskās Krievijas drošības dienests – Ārkārtas komisija jeb čeka. Tā turpmāk kļuva gan par Iekšlietu tautas komisariātu (NKVD), gan par Valsts drošības komiteju (VDK). Mūsdienās to sauc par Krievijas Federālo drošības dienestu (FSB). Uz čekas darboņu sirdsapziņas ir miljoniem nevainīgu upuŗu, tostarp arī Latvijas pilsoņu, un šāda televīzijas koncerta translēšana Latvijā uzskatāma par padomju režīma upuŗu piemiņas zaimošanu.

Tā kā čekas/NKVD/VDK un tās veikto noziegumu slavināšana ir pretrunā ar Eiropas vērtībām un Latvijas Republikas Krimināllikuma 74.1. pantu, pieprasām izvērtēt televīzijas kanāla «PBK» rīcību un veikt nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu, ka Latvijā – Eiropas Savienības un NATO dalībvalstī – netiek translēti raidījumi, kas slavina genocīdu un noziegumus pret cilvēci. Tā kā televīzijas kanāls «PBK» jau vairākkārt pārkāpis Latvijas likumos noteiktās prasības, uzskatām, ka jāpārtrauc tā translēšana Latvijas Republikas territorijā.

Lūdzam Jūs informēt par šī pārkāpuma novēršanas gaitu.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».