Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Filma «Būt latvietim» 6. septembrī LIMBAŽOS!
22.08.2017

2017. gada 6. septembrī plkst. 18.00 LIMBAŽU GALVENAJĀ BIBLIOTĒKĀ (Parka ielā 23, Limbažos) notiks Leonarda Inkina grāmatas «Neizmantoto iespēju laiks» un filmas «Būt latvietim» prezentācija. Ieeja bez maksas.


Par Leonarda Inkina triloģiju "Neizmantoto iespēju laiks":

Par grāmatu kardināls Jānis Pujats saka: «Cilvēkam, kas spēj atzīt savas kļūdas, var droši uzticēties. Un tāds, manuprāt, ir šīs grāmatas autors.»

Autors daudz stāsta par sevis tapšanu, attēlojot to saistībā ar vēsturiskiem notikumiem, atklāti vērtē savas kļūdas, peļ dažādus netikumus un apraksta, kā no tiem atbrīvoties, kā pārvarēt dažādus šķēršļus un pretdarbību. Šīs lappuses grāmatā var lasīt ar īpašu interesi, tomēr sabiedrību daudz vairāk varētu interesēt tās nodaļas grāmatā, kuŗās autors spriež par polītiskiem jautājumiem, vērtē pēdējo piecdesmit gadu notikumus un dažādu personu un sabiedrisku grupu attieksmi pret tiem.

Grāmatā ir pausts oriģināls viedoklis par padomju laika notikumiem un norisēm pēdējos 20 gados. Autors stāsta par janvāra barikādēm un augusta puču, Latvijas Aizsargu organizāciju, Rīgas Latviešu biedrību, 18. Novembŗa savienību, laikrakstiem «Pilsonis», «Pavalstnieks», «Tēvzemei un Brīvībai» un «Latvietis Latvijā», grāmatu «Baigais gads», partiju «Tēvzemei un Brīvībai», biedrību «Latvietis», organizāciju «Visu Latvijai!», «Okupantu autoparku», Dieva balsi cilvēkā – sirdsapziņu, nāvi, cerībām, izredzēm un par to, vai Dievs ir taisnīgs.

Grāmata lasītājam liks domāt, kurp virzāmies, kāda nākotne mūs gaida, ko mums katram vajadzētu darīt tās veidošanā.


Par filmu "Būt latvietim":

Filmas galvenais motīvs ir latviskums un latvietība. Ja domājat, ka mums nav par ko uztraukties, tad skaudrā reālitāte liecina par pretējo, un nepieciešamībai saglabāt savu tautu ir jāpakārto citi jautājumi.

Patriotiskās grāmatās mēs varam lasīt daudz dažādu patriotisku rīcību aprakstu, stāstus par brīvības cīņām, par cīnītāju ziedošanos. Daudzos atceres sarīkojumos un valsts svētkos runājam par patriotismu, par latviskumu, par sentēvu mantojumu – par latviešiem. Bet kāpēc mums ir jābūt latviešiem? Kāpēc mums tas ir svarīgi?

Savas tautības apziņa nav vajadzīga tikai vergam.

Pretošanās kustības dalībniece Lidija Lasmane Doroņina filmā saka: «Ja Dievs mani ir ielicis tādā zemē un vēlējis man būt latvietei, tad es vispār nekas cits nespēju būt. Jo tā ir mana tauta, mana zeme, mans tēvs, mana māte.»



Vārda dienas
Mirta, Ziedīte
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».