Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


10 miljoni salauztu likteņu - Golodomors
29.01.2018

2018. gada 27. janvārī biedrības «Latvietis» birojā Rīgā, Ģertrūdes ielā 60 bija pulcējies kupls pulciņš latviešu, lai kopīgi noskatītos filmu par genocīdu pret ukraiņu tautu - Golodomoru. Viesos bija atnākuši pārstāvji no Latvijas Ukraiņu kongresa, kā arī Ukrainas ziņu aģentūras "Ukrinform" žurnālists Oļegs Kudrins, kuŗš pastāstīja iepriekš maz zināmus faktus par Golodomoru, kā arī par lielkrievisko boļševiku piekoptā genocīda etniskajiem aspektiem. Parasti tiek uzskatīts, ka etniskos genocīdus, nīdējot atsevišķas tautas vai tautu grupas, veikuši tikai vācu nacisti, tomēr izrādās, ka «internacionalajā», varen plašajā padomju laimības zemē nīdēja ne tikai šķiras, bet arī veselas tautas. Ukraiņi, kazahi, čečeni un inguši ir tikai daži piemēri.

Par 1932.-1933. gada Golodomorā bojā gājušo ukraiņu skaitu vēsturnieki strīdas, tomēr to lēš no 3-10 miljoniem cilvēku. Šodien tā šķiet sausa statistika, tomēr tie ir salauzti likteņi, izpostītas ģimenes un dzimtas. Ja vācu veiktos noziegumus stingri nosoda, tad komūnistu veiktie noziegumi, kas raidījuši nāvē daudz vairāk cilvēku, mūsdienās nav ne līdz galam apzināti, ne gana stingri nosodīti.

Protams, mums kā latviešiem pirmkārt jārūpējas par citiem latviešiem un pirmkārt jāzina savas tautas vēsture, tomēr citu tautu vēstures, kultūras un jā - arī traģēdiju iepazīšana mūs var tikai bagātināt.

Turpmāk katra mēneša pēdējā sestdienā mūsu birojā būs kāds priekšlasījums, filmu fragmentu skatīšanās un diskusijas. Un, ļoti iespējams, arī mūsu ukraiņu draugi mums palīdzēs.





Biedrība «Latvietis»



Vārda dienas
Mirta, Ziedīte
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».