Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Aicinājums
13.01.2019

LATVIJAS REPUBLIKAS VALSTS PREZIDENTAM
MINISTRU PREZIDENTAM
SAEIMAS DEPUTĀTIEM
VALSTS DROŠĪBAS IESTĀDĒM

AICINĀJUMS

Lūdzam izvērtēt kādas ELIZABETES (Jeļizavetas) KRIVCOVAS izteikumus, kas redzami internetvietnē https://www.youtube.com/watch?v=SzC2Xe2m81M.

Šī persona internetā redzamajā sižetā apgalvo, ka Latvijā esot aizliegts savā starpā runāt krieviski, ka esot bīstami vērsties krievu valodā pie pārdevējiem tirgū u.c. tirdzniecības vietās, ka pārdevējiem savukārt esot bīstami pircējiem atbildēt krievu valodā. Par to visu it kā cilvēkus sodot Valsts Valodas centrs, uzliekot viņiem naudas sodus. Tāpat viņa arī apgalvo, ka krievvalodīgajiem nepilsoņiem esot izsniegtas «citplanētiešu» (angļu val. – «aliens») pases, ar mērķi viņus tādā veidā pazemot, likt izbraukt no Latvijas vai mainīt savu juridisko statusu tajā.

Uzskatām, ka šāda apzināti melīgas informācijas sniegšana Vācijas televīzijas kanālam no cilvēka ar juridisko izglītību (kā viņa pati to sižetā uzsver) puses var tikt darīta tikai ar vienu mērķi – radīt naidu pret Latviju un latviešiem, veidot iespaidu, ka Latvijas valsts ir naidīgi noskaņota pret krieviem kā nāciju, un tas it kā ir nostiprināts pat valsts likumdošanā.

Acīmredzot sižeta veidotāji cer, ka viņu nodoma sekmīgas realizēšanas gadījumā pasaules sabiedriskā doma būs pret Latviju. Ja mums, līdzīgi kā Ukrainā, izraisītos bruņots konflikts ar kādu no ārvalstīm (piem., Krieviju), pasaule neiebilstu pret agresorvalsts rīcību.

E. Krivcova lieliski zina, kādas ir Valsts Valodas likuma prasības un par kādiem pārkāpumiem cilvēkus mēdz sodīt Valsts Valodas centrs, apzinās, ka viņas izteikumi ir ļoti tālu no reālās patiesības. Viņa noteikti pietiekami labi pārvalda arī angļu valodu, lai zinātu, ka vārdam «aliens» tajā ir vairākas nozīmes, ne tikai viņas tendenciozi minētā.

Mums ir radies iespaids, ka Elizabetes Krivcovas rīcībā saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.


Biedrības «Latvietis» vārdā:
Alvils Bērziņš
Leonards Inkins


Vārda dienas
Alīna, Rūsiņš, Sandris
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».