Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Biedrība "Latvietis" ziedo lauku skolām
10.10.2005

2005.gada augustā biedrības "Latvietis" Rīgas Zemgales priekšpilsētas nodaļa vāca ziedojumus lauku skolām. Ziedotas tika gan grāmatas, gan drēbītes, gan rotaļlietas. Kā pirmo skolu, kurai nodot saziedoto, izvēlējāmies Balvu rajona Tilžas internātpamatskolu, kurā mācās bāreņi un bērni no nelabvēlīgām ģimenēm no visas Latvijas.

11. septembrī devāmies uz Tilžu ar vairākām grāmatu kastēm, drēbju maisiem un rotaļlietām. Mūs sagaidīja skolas direktore Bērziša. Pēc mantu nodošanas jaunajiem īpašniekiem devāmies aplūkot skolu. Visi satiktie bērni jau pa gabalu sveicināja un smaidīja. Tā jau ir, ka lauku skolās bērni ir daudz pieklājīgāki, nekā pilsētās, īpaši lielpilsētās. Skola nav bagāta. Visur vajadzīgs remonts, īpaši ēdamtelpās. Taču skolai nepietiek līdzekļu. Visus remontdarbus skola veic pašu spēkiem un par savu naudiņu, jo pagasts maz palīdz. Daļēji izremontēts un ar jauniem logiem ir tikai pirmais stāvs, bet remontēt vajadzētu visus stāvus gan skolā, gan internātā. Lielas problēmas sagādā sporta inventāra trūkums, jo, atšķirībā no parastām skolām, to lieto ikdienas, jo bērniem pašiem nav savu mantu. Tāpat arī jūtams datoru trūkums.

Direktore ar prieku pastāstīja, ka skolai ir laba sadarbība ar Zviedriju. Vasarās daudzas zviedru ģimenes aicina bērnus pie sevis vasaras brīvdienās, tā dodot iespēju apceļot pasauli. Daudzi bērni arī paliek Zviedrijā, savā jaunajā ģimenē. Prieks par to, ka bērniem būs sava ģimene un pārticība, tomēr sāp sirds,ka latviešu bērni dodas prom no dzimtās zemes.

Skolas gaiteņos izstādīti bērnu zīmējumi un rokdarbi. Pie ziņojumu dēļa izlikti diplomi un pateicības par piedalīšanos un uzvarām dažādos konkursos. Te bērni paši apgleznojuši koridoru sienas un veidojuši dekorācijas.

Skola radīja ļoti labu iespaidu. Braucot prom, radās vēlēšanās palīdzēt šiem bērniem mazliet vairāk. Tādēļ aicinam ziedot - gan grāmatas, gan drēbītes, rotaļlietas, īpaši sporta inventāru, arī krāsas un rokdarbiem nepieciešamo. Ja Jums mājās ir vecs, lieks dators, bērni priecāsies arī par to. Ja ir iespēja, skolai noderēs remontdarbiem vajadzīgas lietas. Protams, var ziedot arī naudiņu, lai viņi paši varētu nopirkt to, kas ir visvairāk vajadzīgs. Lai saņemtu vairāk informācijas, lūdzu zvaniet 6885569 (Ilzei) vai rakstiet: ilze.kokorevica@latvietis.com. Palīdzēsim bērniem!


Biedrības "Latvietis"
Rīgas Zemgales priekšpilsētas
nodaļas priekšsēde
Ilze Kokoreviča


Vārda dienas
Alīna, Rūsiņš, Sandris
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».