Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Saņemta apvienības «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» vēstule
05.03.2010

Esam saņēmuši apvienības «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» atbildes vēstuli uz mūsu vēstuli par pozitīvo diskrimināciju.

Rīgā
2010. gada 4. martā Nr. 8/6-4-n/9-(9/10)

Biedrības «Latvietis»
priekšsēža vietniekam Leonardam Inkinam


Par demogrāfisko politiku

Var piekrist Jūsu vēstulē paustajam viedoklim, ka jautājums par demogrāfisko stāvokli Latvijā ir aktuāls un aktualizējams.

Darām zināmu, ka Apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK izveidotā Nacionālo jautājumu programmas darba grupa nacionālo jautājumu programmas projektā par demogrāfisko politiku ir ietvērusi sekojošas tēzes:

Demogrāfiskā politika - Apvienības mērķis ir latviska Latvija, kur latvieši ir drošā vairākumā. Nepieciešama cita demogrāfiskā politika, kas ceļ latviešu dzimstību, mazina latviešu izceļošanu, vairo nelatviešu izceļošanu un mazina nelatviešu ieceļošanu, kā arī veicina nelatviešu pārtautošanu latviešu vidē.

Augstākas latviešu dzimstības pamats ir latviešu saimnieka stāvokļa nostiprināšana. Jāveicina nelatviešu latviskošanās un pārkrievoto mazākumtautību atkrievošanās, sadarbībā ar attiecīgām valstīm jāatbalsta baltkrievu, ukraiņu, poļu, ebreju un citu mazākumtautību izglītības un kultūras darbs.

Latvijai jāveicina krievvalodīgo iesaistīšanās Krievijas tautiešu atgriešanās programmās un arī patstāvīgi jāpalīdz repatriantiem ar padomu un pārcelšanās pabalstiem. Kad saimniecība atgūsies un aktualizēsies ārzemju darbaspēka piesaiste, jāapvieno demogrāfiskā un saimniecības politika, lai saimniecība attīstās intensīvi, ar augstāku darba ražību, nevis ekstensīvi, ar lētāku darbaspēku. Nav pieļaujami viesstrādnieki no bijušās PSRS, lai nepapildinātu jau tā pārāk lielo krievvalodīgo kopienu, kā arī no zemēm ar kardināli atšķirīgu vērtību izpratni un uzvedību. Robeža slēdzama arī ES uzspiestiem «bēgļiem» un «patvēruma meklētājiem».


Ar cieņu,
frakcijas priekšsēdētājs
M. Grīnblats

Komentāri
Leonards Inkins  05.03.2010 22:23:41
Patriotiem arvien klibo lasītprasme.
«Pilsoniskā savienība» mūsu vēstulē nepamanīja, ka tā saucās: «Par pozitīvo diskrimināciju» un ka šim ierosinājumam bija atvēlēta vēstules lielākā daļa.
Līdzīgi arī tēvzemieši ielikuši mūsu mutē, tos vārdus, kurus neesam teikuši.
Mēs teicām, ka: «Valsts resursu izlietošana visu Latvijā dzīvojošo labklājībai nesaskan ar Valsts dibināšanas mērķi un pastāvēšanas jēgu.»
Kā lai kungiem un dāmām atver acis un iemāca lasīt?

Alvils  06.03.2010 21:53:12
Viņi nevis nemāk lasīt, bet neGRIB. :)


Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».